Open tuinen weekend tijdens AFF

Open tuinendag (Foto: archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Groei & Bloei bestaat 150 jaar en laat dat weten met het nationale open tuinen weekend op 18 en 19 juni. Meer dan duizend tuinen door heel Nederland zijn open. In Aalsmeer wordt het gecombineerd met het Aalsmeer Flower Festival. Deelnemende tuinen zijn beide dagen tussen 11:00 en 17:00 uur te bezoeken.

Op twee startadressen kunnen voor 2 euro boekjes worden gekocht met een overzicht en informatie van alle deelnemende tuinen. De open tuinendagen bieden een gevarieerd aanbod van verschillende tuinen. Er zijn grote parkachtige tuinen, volgroeide tuinen en nieuwe tuinen. Ook is in verschillende tuinen een moestuin te bezoeken. De eigenaren zijn aanwezig en vertellen graag over hun hobby.

De start-adressen zijn: de Historische Tuin aan het Praamplein en de Zorgboerderij op Vuurlijn 36 in De Kwakel. De Historische Tuin laat zien hoe de tuinders vroeger in Aalsmeer te werk gingen. Vele planten collecties zijn te zien, van onder meer rozen, heesters, seringen en bomen. Ook het museum is open. De zorgboerderij in De Kwakel heeft een opvallende bloemenpracht van onder meer rozen, hortensia’s, lavendel en kruiden. De snipperpaden lopen kronkelig tussen de heester- en vaste plantengroepen. De voortuin is een formele tuin met gazon en witte rozenrand en zonnewijzer. Ook de grote groentetuin is te bezichtigen.

Met Westeinder Rondvaart zijn ook tuinen op een eiland in de Westeinder te bezoeken. Kijk voor meer informatie op aalsmeer.groei.nl en aalsmeerflowerfestival.nl.

Foto’s archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin