Oosterbad trekt 90 ‘plonshelden’

[Bevat filmpje]  Zeven graden, windstil en een zacht zonnetje waren bepaald geen verkeerde omstandigheden voor de pakweg 90 springers die het dit jaar aandurfden in het Oosterbad. Dat de watertemperatuur slechts anderhalve graad boven het vriespunt was, werd er van tevoren niet bijgezegd door zwembadvoorzitter Goos Bartels, die de aanwezigen welkom heette. Ook bij het Surfeiland werd de plons gemaakt.

Voor het veertiende jaar in successie organiseerde het Oosterbad de nieuwjaarsplons. Niet alleen een uitdaging voor de liefhebbers van een 'koude douche' maar ook een prima gelegenheid voor een nieuwjaarsreceptie. Het is ieder jaar weer een allerhartelijkst samenzijn op de vlonders van het oudste natuurbad van Nederland. Met warme chocomel, erwtensoep, glühwein en dit jaar dankzij sponsor Wittebol, zelfs bubbels bij de entree van het 88 jaren tellende zwembad.
 
Niet te houden
Voor de tewaterlating was er de warming-up. De dansende en springende oranje Unoxmutsen hadden niet alleen een decoratieve functie. Ze dienen ook om de warmte van het lichaam vast te houden. Toen het bad werd vrijgegeven voor de sprong, waren de meesten niet meer te houden. Zonder aarzeling werd de sprong gewaagd. Anderen bleven aarzelend langs de kant staan. Moedverzamelend en een vrij plekje zoekend.
 
En daarna er zo snel mogelijk weer uit. Richting warme handdoek, badjas en snert. Als bewijs van hun dapperheid ontvingen de springers een oorkonde van sponsor Unox met opschrift 'Plonsheld 2016'.

Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery hieronder), film Arjen Vos 

                                                   – advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel