Oosteinderschool pakt uit met culturele feestweek

Door: Mariëlle Wegman. Vorige week vierde de Oosteinderschool haar 50-jarig bestaan. Eigenlijk 51, maar wegens corona konden de festiviteiten in 2020 geen doorgang vinden. Reden voor de school om nu flink uit te pakken.

De gehele week stond in het teken van van culturele activiteiten, welke samen met Cultuurpunt Aalsmeer werden georganiseerd. Maandag was gelijk al een spectaculaire aftrap met een optreden van het Aalsmeerse illusionisten-duo Roy en Justin Huiskens. Daarna mochten de groepen 1 tot en met 8 zelf aan de slag. Samen met een vakdocent maakten de kinderen hun eigen kunstwerken, waarbij gewerkt werd met klei, graffiti, houtskool, verf en fotografie.

Kunstroute
Donderdag werden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld. Daarvoor hadden ouders hun tuin ter beschikking gesteld. Op achttien adressen in Oost en Nieuw-Oosteinde waren kunstwerken te vinden, waarmee sprake was van een heuse kunstroute. De adressen waren op afstand al te herkennen aan de vlaggen van de Oosteinderschool die aan de gevels van de deelnemers hingen. Na schooltijd trokken de kinderen, met een plattegrond in de hand, de wijk in om alle werken te bewonderen. Ook ouders toonden veel belangstelling voor de creatieve uitspattingen. Weer terug op het schoolplein laafden de kinderen zich aan limonade, suikerspin en popcorn.

De feestweek werd afgesloten met een schoolreisje op vrijdag.

Foto’s: Mariëlle Wegman, meer foto’s in de gallery onder de advertentie van Kinderhulp Afrika.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel