Ook Aalsmeer ‘deed’ er op los

Waar de koning en koningin een dorpshuis in Tricht van een nieuwe laag verf voorzagen, werden ook in Aalsmeer de mouwen flink opgestroopt. In het kader van 'NL Doet' hielp burgemeester Vonk mee in de Wereldwinkel en werden op Boerenvreugd onder meer een stuk hek geplaatst en een uitloop voor de kalveren gerealiseerd. Ook de speeltuinbodem bij een aantal toestellen werd aangepakt, een zandbodem in de materialenschuur gelegd en takken gesnoeid.

Op vrijdag en zaterdag was het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Bedrijven gaven medewerkers zelfs vrijaf om iets bij te dragen aan het belang van de samenleving.
 
Handig
Op de kinderboerderij was een bonte mix van noeste arbeiders neergestreken. Leden van Lions Club Aalsmeer gaven het goede voorbeeld en ook medewerkers van de Gamma lieten zien hoe handig ze waren buiten de muren van de bouwmarkt. Het dagje werken leverde behalve een mooier terrein ook nog een flinke verzameling paastakken op voor de verkoop.
 
Schoonmaak
Ook de schoonmaak van de Westeinderplassen waarover AalsmeerVandaag al eerder berichtte, maakte deel uit van NL Doet. Verder stonden Zorgcentrum 't Kloosterhof en 'Eerlijke Oogst' op de agenda. De biologische groentekas had zich echter op het laatste moment terug getrokken.

Foto's: vrijwilligers in actie op kinderboerderij Boerenvreugd. (Foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery)
Foto onder: burgemeester Jobke Vonk aan de slag in de Wereldwinkel (foto Wereldwinkel)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel