Ontmantelde Aardbeienbrug slaat tijdelijk gat in Uiterweg

Het is even flink knipperen met je ogen. Wanneer je aan het begin van de Uiterweg richting het einde kijkt, is de vertrouwde aanblik niet meer wat het was. De opbouw van de Aardbeienbrug is verdwenen. De 'skyline' van De Buurt is niet meer, de brug is ter ziele.

Dat betekent dat de werkzaamheden in elk geval nu ook zichtbaar van start zijn gegaan. Eerder kwamen we natuurlijk al met het 'anti-nieuwsbericht' dat er schijnbaar nog niet veel was gebeurd qua werkzaamheden. Dat is nu wel andere koek. Behalve het verwijderen van de opbouw, is ook een begin gemaakt met het realiseren van de verkeersbypass aan de zijde van de Aardbeiensloot.

Karakteristiek
De Aardbeienbrug zorgde circa 70 jaar lang voor een karakteristiek Aalsmeers plaatje. Een plaatje met sentiment. De brug werd in het leven geroepen toen het bestemmingsverkeer voor de Uiterweg nog voornamelijk bestond uit bewoners en medewerkers van de aldaar gevestigde kwekerijen. Tegenwoordig is de Uiterweg een populaire bestemming voor mensen die een van de vele jachthavens die De Buurt rijk is een bezoek willen brengen.

Replica
Daarnaast heeft de brug veel meer vrachtverkeer te verduren gekregen. Vooral door bouw en verbouw van huizen langs de Uiterweg. Al met al werd en wordt de brug teveel belast en moest er een oplossing komen. Die komt er, in de vorm van een replica. Het verwijderen van de brug slaat wel een gat in het Aalsmeerse sentiment. Of de nieuwe Aardbeienbrug dat gat kan en zal opvullen? De tijd zal het leren.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto's: Laurens Niezen

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin