Onthulling kunstwerk was Annes laatste klusje

Door: Arjen Vos. De onthulling van het kunstwerk waarop ruim 1200 happy stones te zien zijn, was de laatste officiële handeling die kinderburgemeester Anne van Duijn verrichtte voor ze het stokje en de keten overdroeg aan haar opvolger. Het plechtige moment vond gisteravond plaats in de Burgerzaal van het raadhuis.

Locoburgemeester Dirk van Willegen vertelde over de totstandkoming van het zogenaamde ‘community kunstwerk’. Het door ‘De Kunstploeg’ geadopteerde project naar aanleiding van het 888 jarig bestaan van de gemeente Aalsmeer, had geresulteerd in een grote hoeveelheid geschilderde steentjes. Creatief bewerkt door tal van plaatsgenoten waarbij de jongste deelnemer twee en de oudste 92 jaar oud was. De interesse om deel te nemen aan het project was zelfs zo groot dat er stenen tekort waren.

Jan Daalman geeft uitleg. Naast hem vlnr Karin Borgman, Monic Persoon en Helma Persoon

Glimlach
Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei werden aanwezigen gevraagd de steentjes mee te nemen om deze ergens in Aalsmeer ‘los te laten’. “Opdat de steentjes bij de mogelijke vinder een glimlach op het gezicht veroorzaken,” zo hoopte Jan Daalman die namens De Kunstploeg een kort woordje hield. De steentjes waren door Monic Persoon in aardbeienkistjes gefotografeerd en vervolgens heel knap tot een bijzonder kleurrijk geheel gesmeed. Het paneel hangt als blijvende herinnering aan het 888-jarig bestaan naast het trappenhuis.

Foto’s Arjen Vos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin