Ontbijt met ondernemers en werkzoekenden met beperking

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is volgens de Aalsmeerse wethouder Economische Zaken Robert van Rijn niet alleen maar afval scheiden en zonnepanelen plaatsen. Maar het is ook openstaan voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en iedereen mee laten doen in de maatschappij.

Van Rijn was één van de sprekers op het ondernemersontbijt Brood op de Plank dat op vrijdag 21 juni werd georganiseerd in De Oude Veiling. Ondanks het feit dat hij volgens eigen zeggen nog nooit op zo’n vroeg tijdstip voor een groep mensen had gesproken, was hij hiervoor graag zijn bed uit gekomen.

Hij vond het fijn om op deze eerste Aalsmeerse editie van Brood op de Plank aanwezig te zijn en sprak de hoop uit dat het lokale bedrijfsleven groeit in anders en maatschappelijk ondernemen en daardoor het aantal werkzoekenden met bijzondere talenten kleiner wordt.

Enthousiasme krijg je terug
De ondernemersbijeenkomst Brood op de Plank werd georganiseerd door Ons Tweede Thuis en AM Match in samenwerking met Stichting DownTown Ophelia, GGZ inGeest en Roads. De Bovenzaal van De Oude Veiling was aardig gevuld met gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking en lokale ondernemers. Twee daarvan waren Brood en Banket Hulleman en de Loogman Groep. Deze bedrijven hebben allebei mensen in dienst met afstand tot de arbeidsmarkt en vertelden hoe dat was. Speerpunten waren vooral ‘goed in gesprek blijven’, ‘feedback’, ‘je krijgt het enthousiasme wat je erin steekt terug’ en ‘gedreven door plezier in het werk’.

Zeer gemotiveerd
Ook Jens kwam aan het woord. Hij heeft een verstandelijke beperking en is zeer gemotiveerd om een leuke en betaalde baan te vinden. In zijn CV komen woorden voor als creatief, rustig, beleefd, klantvriendelijk, netjes opgevoed en muzikaal. Met hem waren meer leerlingen naar de bijeenkomst gekomen die nu de Verlengde Leerweg volgen van Ons Tweede Thuis. Ze worden met begeleiding en cursussen klaargestoomd voor het vinden van een betaalde baan. Na de toespraken konden ze met de aanwezige ondernemers in gesprek over alle mogelijkheden.

AfslagWerk
Deze eerste Aalsmeerse editie was geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Eerder werden er al Brood op de Plank-bijeenkomsten georganiseerd in Hoofddorp en Amstelveen.

Meer informatie over het vinden van gemotiveerde werknemers met een arbeidsbeperking? Ons Tweede Thuis heeft een speciale afdeling met onder andere jobcoaches die zowel de werknemers als de werkgevers kan begeleiden.


Foto's: Wethouder Robert van Rijn benadrukt belang van maatschappelijk ondernemen. Werkzoekenden met arbeidsbeperking in gesprek met werkgever Loogman. Tekst en foto's Ilse Zethof

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin