Onnodig puntverlies Oceanus waterpoloërs

De derby Oceanus-De Snippen zou gezien de huidige  stand op de ranglijst geen probleem moeten zijn voor het team van coach Klaas Mantel. Oceanus in de subtop en de ploeg uit Ouderkerk/Amstel  in de middenmoot. Maar zoals vaker in de sport pakte het anders uit. Direct na het beginsignaal namen de Ouderkerkers het initiatief en dat resulteerde in twee treffers van Niels Beugelsdijk. Oceanus vocht zich terug in de strijd en sloot de eerste periode af met een voorsprong van 3-2 door goals van Dennis Reijnders en twee maal Fernando Moolhuijsen.

Nipte voorsprong
De tweede periode was tevens de beste periode voor de Aalsmeerders. Het team van Mantel liep daarin uit naar een 7-4 voorsprong via goals van Herman van Zijverden, Istvan Spaargaren  en twee maal Dennis Reijnders.
Nadat Herman van Zijverden in de derde periode nog voor 8-4 getekend had sloop er veel nonchalance in het spel en roken De Snippen bloed. Via Remco Koolhaas twee maal en Dennis Schwegler werd de periode afgesloten met een nipte voorsprong voor Oceanus: 8-7.

Het vierde part moest dus de ontknoping brengen. De Snippen namen het initiatief en scoorden via Elmer Kok de 8-8. Davey Nab zorgde nog voor 9-8 maar 35 seconden voor het eindsignaal knalde Remco Koolhaas de gelijkmaker achter de uitstekende keeper Stanley Moolhuijsen. Na drie time-outs waren de Ouderkers zelfs nog dicht bij de overwinning  maar dat zou tegen de verhouding in geweest zijn. Een boeiende en sportieve strijd waarbij Oceanus de winst heeft laten liggen door teveel opgelegde kansen onbenut te laten. Eindstand 9-9. (3-2) (4-2) (1-3) (1-2)

Tekst en foto’s: Jaap Maars (meer foto’s in de gallery onder de advertentie van Eveleens makelaars)

(advertentie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin