Ondersteuning zonnepanelen op grote daken

(Foto: gemeente)

Door: redactie. In Aalsmeer en Kudelstaart staan veel gebouwen met grote daken. Bedrijven, maatschappelijke organisaties, maar ook flatgebouwen die ruimte hebben voor zonnepanelen. Deze kunnen ingezet worden voor eigen gebruik of bijvoorbeeld een energiecoöperatie.

Wethouder Duurzaamheid Wilma Alink: “Er zijn genoeg bedrijven, VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en (kleine) particuliere verhuurders in Aalsmeer en Kudelstaart die zonnepanelen op hun daken willen plaatsen. Maar voor de meeste mensen is dit onbekend terrein. Waar moet je beginnen, wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je de juiste keuzes? Voor het antwoord op dergelijke vragen én voor advies en ondersteuning kunnen zij terecht bij ons Servicepunt Energieadvies.”

Online informatieavond
Speciaal voor VvE’s organiseert het Servicepunt Energieadvies met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie voor het aanschaffen van zonnepanelen. Op die manier krijgen VvE’s een scherpe prijs en goede service als zij besluiten zonnepanelen aan te schaffen. Hiervoor worden informatieavonden georganiseerd. De volgende avond vindt online plaats op donderdag 2 december. Voor meer informatie over deze avonden en de actie kunnen VvE’s terecht op de website van het Regionaal Energieloket.

Verduurzamen bestaande gebouwen
Het Servicepunt Energieadvies biedt nu een gratis quickscan zonne-energie voor grote daken, ook voor bedrijven. Voor VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties en particuliere verhuurders verzorgt het Servicepunt daarnaast procesbegeleiding bij het onderzoek of de voorbereiding van besluitvorming, om tot daadwerkelijke uitvoering van duurzaamheidsmaatregelen te komen. Heeft u interesse om uw bestaande gebouw te verduurzamen? Neem dan contact op via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl om te kijken wat het Servicepunt voor u kan betekenen. Particuliere woningeigenaren kunnen voor ondersteuning terecht bij het Regionaal Energieloket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel