Omwonenden denken mee over herinrichting Ophelialaan

(Foto: Gemeente)

Door: redactie. Woensdag 14 februari lichtte de gemeente Aalsmeer in ’t Baken de plannen voor de herinrichting van het winkelgebied Ophelialaan en omgeving toe. Inwoners en winkeliers konden tijdens deze bijeenkomst hun wensen en aanvullingen op de plannen kenbaar maken.

De riolering en verharding van de Ophelialaan en omgeving zijn aan vervanging toe en gelijktijdig krijgt ook het winkelgebied een kwaliteitsimpuls. De planning is om medio 2025 met de werkzaamheden te starten en het daarna in fases uit te voeren.

Vragen en wensen
Ruim 65 omwonenden en winkeliers lieten zich informeren over de concept ontwerpen van de Ophelialaan en Primulastraat-Noord. De meeste vragen en wensen gingen over parkeren en een groene uitstraling voor het gebied. Ook werden ideeën gedeeld over snelheid remmende maatregelen, veiligheid voor fietsers en voetgangers, het handhaven van de 30 kilometerzone, het laden en lossen en de toegankelijkheid van mindervaliden.

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Planning
De planning is om als eerste de riolering in de Ophelialaan en de Primulastraat-Noord (het deel ter hoogte van de winkels tussen de Burgemeester Kasteleinweg en de Spoorlaan en de Primulastraat-Noord tussen de Spoorlaan en de Ophelialaan) te vernieuwen. Gelijktijdig wordt het winkelgebied aangepakt. De rioolvervanging in de overige straten van deze wijk staan na deze fase op de planning. Deze planning is nog wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de nutsbedrijven die voorafgaand aan de herinrichting de noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren.

Tot en met 26 februari kan er nog input op het concept ontwerp worden geleverd. Neem daarvoor contact op met Jack Smit via jack.smit@amstelveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel