Offerman offert medewerkers (m/v)

Offerman, onderdeel van het Belgische Ter Beke Fresh Food Group, sloot begin oktober blijvend de deuren en de medewerkers werden aan het werk gezet in andere filialen van deze 'Fresh Food' leverancier. Geen vuiltje aan de lucht. Naar het zich echter laat aanzien, springt het Aalsmeerse filiaal met medewerkers net zo om als met de strenge regels en eisen omtrent voedselhygiëne. Het bedrijf lijkt namelijk niet bereid tot het opstellen van een goed sociaal plan voor de medewerkers.

Op vrijdag 4 oktober werd wereldkundig gemaakt er bij vleesverwerkingsbedrijf Offerman iets flink mis was. De leiding nam het niet zo nauw met de hygiëne, en daar waren al meerdere slachtoffers door gevallen. De niet zo onschuldige listeriabacterie was de boosdoener en het bedrijf aan de Turfstekerstraat kon zijn deuren dichtdoen. De problemen waren bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit die dan ook meerdere inspecties in het bedrijf heeft uitgevoerd. Desondanks kwam besmet vlees terecht in de schappen van onder meer Jumbo en Aldi.

Slechte voorwaarden
Van de honderd medewerkers zullen er zo'n zestig hun baan verliezen. De vakbond FNV, betrokken bij de zaak, eist onder andere dat voor iedereen een vertrekvergoeding wordt afgesproken, maar ook dat medewerkers niet worden gedwongen om onder slechte voorwaarden op een andere lokatie moeten gaan werken.
 
In de kou
Al met al laat Offerman de medewerkers die zich jarenlang voor het bedrijf hebben ingespannen, behoorlijk in de kou staan. Zo staat er bijvoorbeeld niet eens een redelijke reiskostenvergoeding tegenover het reizen naar een van de andere fabrieken in Wijchen en Ridderkerk.

Op tien december besluiten de leden van FNV Voedingsindustrie of er acties tegen Offerman/Ter Beke gevoerd moeten worden. dat hangt helemaal van het bedrijf zelf af. Komen zij met een goed sociaal plan, dan volgen er geen acties. Maar wordt het plan van tafel geveegd door de leden, dan zou zelfs een personeelsstaking nog voor de kerstdagen tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto's: archief AalsmeerVandaag

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin