OBS Kudelstaart rent ruim € 5000 bij elkaar voor KWF

Het is alweer meer dan twee weken geleden dat Aalsmeer in de ban was van de 18e editie van de Ride for the Roses. Een mooi bedrag van meer dan € 850.000 werd opgehaald, dat besteed wordt aan onderzoeken naar en ter genezing van huidkanker. Ook de kinderen en leerkrachten van OBS Kudelstaart wilden hieraan hun steentje bijdragen, maar door de slechte weersomstandigheden moest hun geplande sponsorloop uitgesteld worden.

Vorige week hebben de kinderen van de Kudelstaartse basisschool aan de Zonnedauwlaan hun rondjes fanatiek gerend en het sponsorgeld bij familie, buren en vrienden inmiddels geïnd. Trots zijn ze op het bedrag van € 5.092 dat ze met elkaar hebben opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Dinsdagmiddag kwam Willemien Jager van het KWF naar Kudelstaart om de cheque in ontvangst te nemen.

Trots
“We zijn blij met dit soort activiteiten en zeker ook met dit prachtige bedrag,” vertelt Willemien Jager. “Ik vind die sfeer altijd zo pakkend bij de Ride for the Roses, maar zeker ook bij kleinere inzamelingsacties, zoals hier op de OBS. Samen komen we steeds dichterbij door met elkaar in actie te komen tegen kanker.”

OBS-directeur Margriet van der Zalm is allereerst erg trots op alle kinderen en het team dat ervoor gezorgd heeft dat de school ook in de bres sprong voor de Ride for the Roses. Naast het organiseren van de sponsorloop, deed er ook een team van leerkrachten en kinderen van de OBS mee aan de Ride for the Roses op 6 september. “Het was wel erg jammer dat de eerder geplande datum van de sponsorloop letterlijk in het water viel, maar nu hadden we het nog te goed en hebben we er met elkaar een feestje van gemaakt.”

Aanmoediging 
De jongste kinderen renden rondjes op het schoolplein waar middenin de Ride for the Roses-auto geparkeerd stond en de kinderen uit de midden- en bovenbouw moesten grotere ronden rennen om het schoolgebouw. “Alle kinderen deden ontzettend hun best. Met rode wangen liepen ze zoveel mogelijk rondjes voor het goede doel, aangemoedigd door vele ouders en leerkrachten,” aldus de schooldirecteur.

Het bedrag werd dinsdagmiddag pas onthuld aan de leerlingen, leerkrachten en ouders. Sara uit groep 8 als oudste meisje had samen met het jongste jongetje Fedde de eer om dit te doen. Onder luid applaus van iedereen werd de cheque overhandigd aan de afgevaardigde van het KWF. “En het bedrag zal zelfs nog een beetje oplopen, want nog niet al het geld is door de kinderen mee naar school gebracht,” vulde Van der Zalm aan.

Foto's Ilse Zethof. Zie ook de gallery

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel