Nu Moederdag-drive bij Bakkerij Vooges

Medewerkers van Bakkerij Vooges tijdens Koningsdag (foto archief AV)

(Advertorial) Nog onder de indruk van de filevorming in de Visserstraat van afgelopen Koningsdag en van het overweldigende succes met de verkoop van de bij de koninklijke verjaardag passende lekkernijen die als de spreekwoordelijke warme broodjes hun weg vonden naar de consument, is er voor morgenochtend wederom flinke belangstelling te verwachten. Firma Vooges borduurt namelijk morgen tussen 8 en 12 uur verder op deze originele manier van het verkopen van zijn smakelijke producten uit de bakkerij.

Deze wijze van verkoop is volgens Jasper Engel, de 32-jarige directeur van het bedrijf niet nieuw voor het meer dan 100-jarige bedrijf: ”Toen we nog aan de Witteweg zaten hebben we ook op deze wijze eens onze oliebollen en appelflappen te koop aangeboden.”

Dit keer geen oranje gebak zoals op Koningsdag maar een speciaal voor de Moederdag vervaardigde koek en gebak. Vooges is vandaag al uren druk bezig met het bakken van de smakelijke waar, waarbij volgens bakker Jesper Zekveld, al zes jaar in dienst van het bedrijf, de Aalsmeerse Meisjes en de Aardbeienkroon het middelpunt zullen vormen. Evenals voor Koningsdag hoopt men ook morgenvroeg weer op veel belangstelling van de consument.

Smakelijke meisjes
We krijgen uitleg over ‘de meisjes’ waarvoor bladerdeeg met amandelspijs de basis vormen en ook het kwistig gebruik van banketbakkersroom en het oer-Aalsmeerse product de aardbei niet wordt geschuwd. Voor een tweede topper in deze Moederdagtijd verwacht de firma Vooges ook de nodige belangstelling Het gaat daarbij om de aardbeienkroon. Ook al zo’n traktatie van feestelijke aardbeien in combinatie met een royale hoeveelheid bakkersroom.

De massale toestroom op Koningsdag staat Jasper nog helder voor de geest. Hij verwacht dat het dankzij de opgedane ervaring morgenochtend een stuk sneller gaat. Jasper Engel: ”We waren op Koningsdag echt enorm verrast door zoveel belangstelling. Mensen moesten soms wel wat lang wachten. Gelukkig kunnen we in deze drukke tijden altijd rekenen op een vast team dat ons bijstaat.”

Laatste vraag aan Jasper en Jesper: “Waarom zou voor Moederdag voor feestelijk gebak worden gekozen?” “Er is toch niks leukers en gezelliger dan met Moederdag met zijn allen heerlijk aan de taart te zitten…?”

Tekst Leni Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel