Nog veel onduidelijk over alternatieve Pramenrace

Pramenrace 2017

Dit jaar is er door de coronapandemie geen 35e Pramenrace op het water, wel doet de organisatie (SPIE) er alles aan om ook dit seizoen het speciale gevoel van het Aalsmeerse festijn bij deelnemers en liefhebbers levend te houden. Op zaterdag 12 september wordt een ‘alternatieve Pramenrace’ georganiseerd. Niet langs de waterkant te bewonderen, maar wel in beeld en geluid via Radio Aalsmeer die vanaf diverse locaties zal uitzenden.

Hoe de dag er precies uit zal gaan zien kan SPIE-voorzitter Erna van den Heuvel nog niet vertellen. “We moeten alles nog invullen, veel is afhankelijk wat wel en niet mag. Vanaf 1 september worden de maatregelen tegen het coronavirus weer meer versoepeld, wat dit precies betekent voor de plannen die wij in ons hoofd hebben zullen we eerst goed en in overleg met de gemeente moeten bekijken. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er op een bepaalde locatie mogen samenkomen.”

Kennisquiz en opdrachten
Volgens het door SPIE gestuurde persbericht begint de dag op 12 september in de ochtend met een Praamontbijt en eindigt in de avond met uitreiking van de prijzen. Over de dag verdeeld per categorie een kennisquiz en opdrachten die zowel thuis als op een locatie zullen worden uitgevoerd. Van den Heuvel is donderdagmiddag nog niet op de hoogte van alle details. “Van een Praamontbijt weet ik nog niets. Nogmaals, we moeten het allemaal nog invullen.”

Het liefst had Van den Heuvel gezien dat de Pramenrace op gewone wijze had kunnen doorgaan. “Dat is natuurlijk voor iedereen het mooiste, de normale uitvoering is dit jaar echter onmogelijk. Ook al zou het door versoepelingen eventueel op beperkte wijze kunnen, het risico op een virusuitbraak door het vele publiek dat afkomt op dit evenement, ook van buiten Aalsmeer, wil je als organisatie beslist niet nemen.”

Radio Aalsmeer
De uitvoering van de alternatieve Pramenrace zal gedaan worden in nauwe samenwerking met Radio Aalsmeer. De lokale zender heeft een werkgroep samengesteld die de komende periode volop aan de slag gaat met bedenken hoe de dag zo goed mogelijk in beeld kan worden gebracht. Robert Arendse: “Met de radio kunnen we overal bij aanwezig zijn, met beeld zijn de middelen beperkter. We zullen elk geval veel technici en verslaggevers inzetten, heel mooi om de Aalsmeerders dit leuke alternatief aan te bieden.”

Het thema van de 35e Pramenrace is ‘SPIE goes USA’. Dat thema zal op 12 september duidelijk terugkomen in de alternatieve Pramenrace. Iedereen kan zich met een team van minimaal vier personen inschrijven. Vanaf zaterdag 15 augustus kunnen er al punten worden verdiend met foto- en filmopdrachten. Aan het einde van dag op 12 september  is er een prijsuitreiking en gaat het beste team per categorie naar huis met een beker.

Tekst Klaas Leegwater, foto’s archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel