NL Doet afgelast door corona

Het corona-virus grijpt nog steeds wild om zich heen en verandert en bepaalt langzaamaan onze gewoontes en gebruiken. Handen schudden en ander lichamelijk contact is er niet meer bij en evenementen en bijeenkomsten worden afgelast. De actiedag voor Living Memories en de Open Huizendag zijn geschrapt en zojuist maakte de gemeente bekend dat NL Doet dit weekend niet doorgaat.

Het bericht komt nadat het Oranje Fonds als landelijke organisatie de deelnemers aan NLdoet verzocht alle dit weekend geplande activiteiten te staken.

“Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding maar er is niks belangrijkers dan gezondheid,” zo zegt waarnemend directeur Marc van Hal op de website van het Oranje Fonds. Dat is een teleurstelling voor alle organisaties die klussen hadden uitgezet en daar ook al de voorbereidingen voor hadden getroffen. Vanmorgen maakte de gemeente nog bekend dat de wethouders en de burgemeester bij Scoutinggroep Tiflo, de Historische Tuin, Ons Tweede Thuis en de Poelschoonmaak aan de slag zouden gaan. Nog geen halve dag later kon er dus een persbericht uit dat het hele feest niet doorgaat. Althans niet dit weekend. Op de tien aangemelde klussen hadden zich al 67 vrijwilligers aangemeld. Die moeten nu op zoek naar een andere invulling van hun weekend.

Het advies wil niet zeggen dat de klussen definitief niet doorgaan. NL Doet laat aan de deelnemende partijen weten dat ze zelf mogen bepalen wanneer ze de klussen laten uitvoeren. Dat betekent dat er van een gezamenlijke landelijke actiedag waarschijnlijk geen sprake meer is.

Geen actiedag Living Memories
Een ander evenement dat geen doorgang zal vinden is de spinningactie van Stichting Living Memories op zaterdag 21 maart. De organisatie van de spinningmarathon heeft moeten besluiten het evenement te verplaatsen naar 3 oktober. Overigens niet uit angst om een corona-uitbraak in de sporthal van de Waterlelie uit te lokken, maar om de medische sector te behoeden voor een massale uitval van personeel door het virus.

Geen Open Huizen Dag
De Nederlandse Vereniging van Makelaars heeft op zaterdag 28 maart de NVM Open Huizen Dag afgelast. Makelaar Eveleens laat via sociale media weten dat alle woningen digitaal te bezoeken en te bekijken zijn via hun website. Mensen die toch een live bezichtiging wensen, kunnen via de makelaar een afspraak maken. Spontaan binnenvallen is er die dag echter niet bij.

Tekst Mariëlle Wegman en Arjen Vos, foto en beeldbewerking Mariëlle Wegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel