Nieuwjaarstoespraak burgemeester op tv

(Beeld: Radio Aalsmeer)

Door: Arjen Vos. Helaas voor de liefhebbers is er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie in de Burgerzaal. Maar de traditionele toespraak van de burgemeester hoeft niemand te missen. Deze komt vandaag en morgen verschillende keren voorbij op het hele uur via het tv-kanaal van Radio Aalsmeer. Mocht u daar niet op willen wachten dan kunt u de toespraak ook via deze link bekijken.

Burgemeester Oude Kotte kijkt in een op zijn werkkamer opgenomen video terug op afgelopen jaar wat gedomineerd werd door corona. Hij geeft aan regelmatig mensen te spreken die alle coronamaatregelen maar onzin vinden. “Maar als verschillende grote onderzoeken aangeven dat ongeveer één op de honderd mensen die besmet raakt met het coronavirus eraan overlijdt, dan is het toch ernstig. Bij een ‘gewone’ griep is dat één op de duizend. Gekeken naar de eerste helft van 2020 staat in Nederland corona op de vierde plaats als oorzaak van overlijden. Ondanks de maatregelen die we in acht nemen. Ik vind dat toch indrukwekkend zorgelijke getallen,” aldus de burgemeester die ook van dichtbij zegt te merken wat de coronacrisis doet met de economie: “Van dichtbij zie ik hoe in ons familiebedrijf door vier generaties de tering naar de nering wordt gezet. Maar met een omzetverlies van meer dan 70 procent en nog geen goed beeld bij het komende seizoen, is het vechten. Vechten om het gedachtengoed van onze vader en moeder te beschermen. Vechten voor het behoud wat je hebt.”

Verder stipt Oude Kotte nog punten aan als de vernieuwde dienstverlening, de aanleg van het Waterfront, onderhoud in de gemeente maar ook de aanslag op Poolse supermarkt Biedronka die hij een ‘zeer slechte film’ noemt. Tot besluit zegt hij Aalsmeer uit het diepste van zijn hart in 2021 de meest spetterende vuurwerkshow bij Vuur en Licht op het water te gunnen, de beste line-up bij de Feestweek die je je maar kan wensen, de creatiefste kunstwerken bij de Kunstroute en de allermooiste pramen bij de Pramenrace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel