Nieuwjaarsduik steeds meer in trek

Door: redactie. Zowel in het Oosterbad als in de Westeinder konden liefhebbers gisteren het nieuwe jaar met een frisse duik aanvangen. Opvallend is dat het initiatief bij het Surfeiland, voor het tweede jaar officieel georganiseerd, sterk aan populariteit wint. Z0’n 150 dapperen waagden hier de verfrissende duik, een gezamenlijk georganiseerd initiatief van Fitness Aalsmeer, Windsurfclub Aalsmeer, Leefstijl coaching Aalsmeer en zwemsportclub Oceanus.

Na een uitgebreide warming up, gegeven door Daphne Melchers en Jolanda Burgers, werd er om half twaalf afgeteld waarna de meute zich in de Poel stortte. Hoewel fris was het Westeinderwater met acht graden ook weer niet ijskoud. Was het voor de ene deelnemer ‘erin en eruit’ anderen lukten het met een goede ademhalingstechniek om veel langer in het water te blijven.

Veiligheid
Voor de veiligheid zorgden Dorrie Husson EHBO opleidingen en enkele trainers van Oceanus maar deze hoefden niet in actie te komen. De inzet van de EHBO is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het SportAkkoord Aalsmeer. Na de duik kon iedereen zich warmen aan soep en andere dranken in het onderkomen van de Windsurfclub. De organisatie maakte bekend dat volgend jaar de derde editie georganiseerd gaat worden waarmee van ene traditie gesproken kan worden.

Overigens werd er later in de middag op dezelfde plek ook een nieuwjaarsduik gehouden waaraan enkele tientallen deelnemers deelnamen.

Lees verder onder de foto

Oosterbad
Ook op de vlonders van het Oosterbad werd door tientallen liefhebbers fanatiek meegedaan aan de door Loekie Brommer gegeven warming-up alvorens het water werd besprongen. Anders dan op het strand waar nieuwjaarsduikers geleidelijk aan het water in gaan, is een sprong in het aan de Takkade gelegen natuurzwembad meer van het kaliber ‘cold turkey’. Voor sommige oosterlingen was één sprong niet genoeg en werd het koude bad bijvoorbeeld via de glijbaan opnieuw bedwongen. Bij warme soep en oliebollen werd elkaar afsluitend het beste gewenst voor het nieuwe jaar.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de gemeente)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin