Nieuwe waterleiding dwars door Aalsmeer

De brug voor nooddiensten ligt klaar maar het is nog te vroeg om het hele Spoorlijnpad af te zetten

Door: redactie. Alsof er nog niet genoeg werkzaamheden tegelijk plaatsvinden, kan het vervangen van de waterleiding er ook nog wel bij. Volgens PWN is een aantal drinkwatertransportleidingen verouderd. Om schade door lekkages te voorkomen voert het waterleidingbedrijf op maandag 8 en dinsdag 9 februari werkzaamheden uit waarbij een groot gedeelte vervangen zal worden. De werkzaamheden vinden plaats tussen Legmeerdijk en de Boeingavenue op Schiphol-Rijk.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases. Fase 1 is vanaf de Boeingavenue tot aan het Bielzenpad in Aalsmeer. Het tweede stuk van deze boring gaat dwars door Aalsmeer van het Bielzenpad tot aan de Zwarteweg. De leidingen zijn al aan elkaar gelast tussen de Zwarteweg en de Legmeerdijk en liggen klaar om getransporteerd te worden.

Omleidingen en afsluitingen
De buis wordt via het Spoorlijnpad getransporteerd richting de boorlocatie. Om dit te realiseren worden de kruisingen Zwarteweg en Ophelialaan gedurende korte periode afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer zoveel mogelijk binnen de bestaande omleidingsroutes die nu al gelden voor de Burgemeester Kasteleinweg omgeleid. Voor de nood- en hulpdiensten worden voorzieningen getroffen zodat deze in geval van nood er door kan. Dat is sinds vandaag zichtbaar op de kruising tussen Ophelialaan en het Spoorlijnpad. Hoewel de werkzaamheden op deze locatie begin volgende week van start gaan, kunnen fietsers nu al niet meer de oversteek maken.

Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars beschikbaar om het verkeer in goede banen te leiden. ‘Achter de Wilgen’ is bereikbaar via rijplaten.

De Thijsselaan wordt tot 12 maart onder handen genomen

Planning en afsluitingen
De planning van de afsluitingen is als volgt: Ophelialaan – Spoorlijnpad (afsluiting): Maandag 8 februari van 19:00 uur t/m dinsdag 9 februari 19:00 uur. Zwarteweg – Spoorlijnpad (afsluiting): Maandag 8 februari van 19:00 uur t/m dinsdag 9 februari 05:00 uur. Om 05:00 uur is de Zwarteweg weer volledig open voor verkeer. De Jac. P Thijsselaan is volledig dicht tot en met half maart vanwege rioolwerkzaamheden maar wordt 8 en 9 februari beschikbaar gemaakt voor nood- en hulpdiensten. Overig verkeer kan tot 12 maart géén gebruik maken van de Jac. P. Thijsselaan.

Vragen?
Meer informatie is te vinden op de website van pwn.nl. Ook voor vragen over de geplande werkzaamheden kan contact worden opgenomen met PWN.

Foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel