Nieuwe voetgangersbrug RFH geopend

Door: redactie. Vanmorgen is de nieuwe voetgangersbrug over de Legmeerdijk (N231) bij Royal FloraHolland officieel in gebruik genomen. De brug is aangelegd pal naast de bestaande shuttle die bloemen en planten naar het zuidelijk gelegen RFH-terrein vervoert.

De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland, lid van het dagelijks bestuur Marja Ruigrok van de Vervoerregio Amsterdam en financieel directeur David van Mechelen van Royal FloraHolland. De bug is grotendeels van hout gemaakt en volgens de makers duurzaam.

Plezierig vooruitzicht
Behalve de voetgangersbrug zijn er twee nieuwe bushaltes langs de Legmeerdijk aangelegd. Door deze nieuwe haltes wordt de route voor buslijn 357 met ongeveer zes minuten versneld, mede omdat de bus niet meer over het veilingterrein gaat. Voor de ruim 2.000 reizigers die hier dagelijks gebruik van maken is dat een plezierig vooruitzicht. De nieuwe dienstregeling gaat op 21 juli in en vanaf die dag kan er van de haltes gebruik worden gemaakt.

Sneller dankzij ingang Oost
Ook is er een extra ingang gerealiseerd voor het (vracht)verkeer naar het Royal FloraHolland terrein. Ingang Oost zorgt voor sneller vervoer van goederen via de N201 en N231 waardoor het overige verkeer minder wordt belast. Eerder dit jaar werd al voor het vrachtverkeer de nieuwe uitgang geopend aan de westzijde van de bloemenveiling richting Middenweg en N201.

Klik hier voor een video van de opening en de totstandkoming van de nieuwe brug.

(Foto’s en film: Provincie NH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin