Nieuwe initiatieven om coronatijd door te komen

Wilco Hoogeveen van Turf (foto archief AV)

Hoe kom je de tijd door als je wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven? Er vielen deze week verschillende ideeën in onze digitale postbus die de verveling kunnen verdrijven. In vogelvlucht laten we op deze plek een poppenkastvoorstelling passeren, een tekenactiviteit en een online escape roomspel.

Om met de laatstgenoemde te beginnen: Wilco Hoogeveen, creatief brein achter het Aalsmeerse Turf, heeft als projectleider samen met zeventien andere escape rooms uit het hele land de handen ineengeslagen en een online spel ‘De Verloren Herinnering‘ ontwikkeld:. “Een online avontuur voor iedereen die houdt van escape rooms en puzzelen, en in deze tijden van thuiswerken en isolatie wil ontsnappen aan de huidige werkelijkheid,” zo laat Hoogeveen weten.

Het idee ontstond nadat ook escape rooms gedwongen werden hun deuren te sluiten. Onder het motto: ‘Kunnen mensen niet meer naar ons toe? Dan brengen wij onze spellen naar hen toe’, bedachten zij het spel. Zonder elkaar ook maar één keer in het echt te hebben gezien, hebben de achttien escape rooms de afgelopen twee weken het spel vanut huis ontwikkeld.

Vrijwillige donatie
Het heeft geleid tot een diverse verzameling puzzels en een spel dat jong én oud twee tot vijf uur puzzelplezier belooft. Net zoals bij een fysieke escape room, kun je al spelend om hints vragen wanneer je vastloopt. Het spel is bovendien helemaal gratis. Al wordt aan het einde van het spel puzzelaars die het spel hebben uitgespeeld, wel gevraagd om een vrijwillige donatie. Ook krijgt iedere puzzelaar die het spel voltooit tien procent korting bij alle deelnemende escape rooms wanneer ze straks weer open zijn: “Het toeval wil dat de deelnemende escape rooms goed verspreid over het land liggen, dus ver reizen voor je eerstvolgende escape avontuur hoeft niet, maar mag natuurlijk wel,” aldus Hoogeveen.

Canadese piloot
In een oude kist op zolder vind je als speler allerlei aandenkens die een geallieerde Canadese piloot van zijn grote liefde heeft bewaard. Ze leerden elkaar kennen tijdens de bevrijdingsfeesten in 1945. Maar wie is deze vrouw? En wáár is ze? Zullen zij elkaar ooit nog zien? Iedere puzzel of opdracht brengt je een stukje dichterbij de antwoorden.

De vraag aan de deelnemers is of zij deze episode tot een verrassend einde kunnen brengen. Het is een spel geschikt vanaf 10 jaar voor één tot zes spelers en te vinden via deverlorenherinnering.nl.

Poppenspeler Gerard Zelen (foto archief AV)

Jan Klaassen op YouTube
Ook de poppen uit het poppentheater van Gerard Zelen hebben niet stil gezeten. “We hebben de laatste tijd met elkaar genoten van al die spannende avonturen, die zich afspeelden in en rond onze poppenkast,” aldus Gerard Zelen, “helaas kan ik nu even niet persoonlijk langskomen, net zoals jullie moet Jan Klaassen ook thuis blijven. Maar af en toe speelt Jan Klaassen wel buiten. Al zit hij het meeste van de tijd lekker thuis te lezen, spelletjes en andere leuke dingen te doen.”

Volgens de poppenspeler heeft Katrijn een digitale oplossing bedacht. Samen met poppenspeler Zelen zijn er korte filmpjes gemaakt die op YouTube zijn te bekijken. “Juist in deze lastige tijd moeten we met elkaar zorgen voor een gulle glimlach,” aldus Zelen.

(Foto Annefie van Itterzon)

Teken een beer voor het raam
De berenspeurtocht waarover we vorige week berichtten wordt door de Werkschuit aangegrepen als nieuwe tekenopdracht. Werkschuit-leerlingen zijn volgens tekendocent Annefie van Itterzon ‘beregoed’ in panda’s tekenen.

  • Teken een cirkel (trek om van een bord).
  • Kijk lang en goed naar de eerste afbeelding.
  • Plaats kleine ronde ogen in het midden van de cirkel.
  • Teken de grappige ronde oren, zachte vacht in vele kleine streepjes.
  • als je met krijt werkt veeg je de streepjes en uit en er verschijnt een bont effect.
  • En zo teken je ook de vlekken langs de ogen.
  • Onder de neus geef je de panda een hoopvolle glimlach.
  • Zie je ook de kleine wenkbrauwen? Die geven  de kop de juiste expressie.
  • Knip de tekening uit en plaats de beer voor je raam!

Lees vorig bericht

Poeloever weer spic en span

Lees volgend bericht

Geen DownTown Ophelia


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *