Nieuw schoolgebouw HWC opgeleverd

Door: redactie. Op feestelijke wijze, maar in kleine kring, is afgelopen vrijdag het nieuwe schoolgebouw van het Hermann Wesselink College overgedragen. Na de kerstvakantie zullen de 1700 leerlingen voortaan in het nieuwe onderkomen hun lessen volgen. Op de Amstelveense school zitten veel Aalsmeerse kinderen.

Bestuursvoorzitter Duco Adema (links) krijgt in de nieuwe aula de sleutel overhandigd door Geron Verdellen, directeur SMT Bouw.

Voorzitter van het College van Bestuur Duco Adema, feliciteerde tijdens de bijeenkomst alle leerlingen en collega’s met de nieuwe school en gaf aan het een geslaagd project te vinden. Niet alleen omdat het op tijd af is en de bouw binnen het budget is gebleven, maar vooral omdat het resultaat er volgens hem mag wezen: “Een modern schoolgebouw met volop licht, functioneel, en prettig om er te zijn,” aldus de bestuurder. Ook rector Bert Kozijn die vervolgens van de bestuurder de sleutel overhandigd kreeg, gaf aan trots te zijn op de nieuwe school.

Blik op de leerlingenkantine beneden en de lerarenkamer boven

Gesloopt
De nieuwbouw is om de oude school heen gebouwd. Vanaf januari zal het oude gebouw dat ruim 40 jaar dienst heeft gedaan. worden gesloopt. Op de vrijgekomen plek worden daarna het schoolplein aangelegd en sportzalen gebouwd. Aan de zijde van de Van der Hooplaan, daar waar nu nog de fietsenstallingen zijn, wordt een waterpartij aangelegd. De bouw heeft in totaal anderhalf jaar geduurd.

Foto’s: Cedergroep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel