Nieuw meubilair geeft stof tot nadenken

Dankzij de coronacrisis strekken mensen duidelijk vaker de benen. Het zijn met name groene locaties als Seringenpark of Hornmeerpark die een grote aantrekkingskracht hebben. Beide parken zijn nog altijd niet ‘af’ maar beetje bij beetje wordt het door aanpassingen steeds plezieriger om er te vertoeven. In het Hornmeerpark werd kort geleden nieuw meubilair geplaatst. Daar kreeg de redactie van verschillende kanten meldingen over.

Met name over het nieuwe bankje bij de kinderboerderij. Wie linksom het pad langs Boerenvreugd volgt, komt in de tweede bocht de bank tegen. Op zich een prima plaats om even bij te komen van een wandeling maar lezers verwonderen zich erover dat je dan met de rug naar de dierenweide toezit. Het uitzicht op de bosjes is lang zo leuk niet. “Zou het kunnen dat de medewerkers die het bankje daar neer hebben gezet, zich hebben vergist? De vuilnisbak staat immers wel aan de andere kant van het pad,” zo kregen we voorgelegd.

Op het moment dat we zelf op onderzoek uitgingen en een foto wilden maken, troffen we een gezinnetje op en bij het bankje. De twee kinderen voelden zich bijzonder aangetrokken tot de sloot achter de bosjes. Vanaf het bankje konden de ouders ze goed in de gaten houden en ingrijpen als ze te dicht bij het water kwamen. Voor hen stond het bankje dus precies de goede kant op.

(Foto G. Krijger)

Waar zich in de buurt van het genoemde bankje dus wel een vuilnisbak bevindt, ontbreekt dit onderdeel bij de picknicktafel verderop in het park. We weten natuurlijk niet of de gebruikers van de tafel de moeite hadden genomen hun maaltijdrestanten daarin te deponeren als hij er wel had gestaan maar een eetgelegenheid zonder afvalmogelijkheid is wel vragen om problemen.

Tekst en foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel