Nepal Benefiet zet lunchprogramma op voor schoolkinderen

Medisch onderzoek bij de schoolkinderen van Bharang(Foto st. Nepal Benefiet)

Door: redactie. Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer gaat een lunchprogramma voor 275 kinderen van een basisschool in het Nepalese plaatsje Bharang opzetten. De kinderen die naar deze school gaan behoren tot de laagste kaste in Nepal en hebben hard hulp nodig.

Stichtingvoorzitter Luci Beumer zegt hierover: “Begin december zijn al deze kinderen medisch onderzocht waarbij de medische staf haar zorg heeft uitgesproken over veel van hen. Zij hebben ziektes onder de leden en sommigen groeien niet goed. Veelal veroorzaakt door niet of onvoldoende eten. Dit greep ons zo aan dat wij ons de komende tijd inzetten voor een lunchprogramma om zo deze kinderen weer een gezonde toekomst te geven.”

Lunchprogramma
Zo zorgt de stichting dat er een moestuin naast de school wordt aangelegd. Met de producten uit deze moestuin maken de ouders tussen de middag op school een warme maaltijd. Hierdoor krijgen deze kinderen in ieder geval één warme maaltijd per dag en komen ze, doordat ze deze maaltijd krijgen, ook naar school.

Inrichting keuken
Als eerste is daarvoor een keuken en keukengerei nodig. De stichting heeft al donaties ontvangen van de Open Hof Kerk en van een anonieme geefster. Daarmee heeft de stichting al de helft van de aanschaf van de keukeninventaris en eetgerei kunnen financieren. De andere helft hoopt de stichting te ontvangen via de Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer. Hiervoor is al een aanvraag ingediend. Maar voor het totale lunchprogramma is nog wel extra geld nodig.

Helpt u ook mee?
Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer heeft al eerder ervaring opgedaan met een lunchprogramma voor het schooltje in Tobang. Hier krijgen nu 62 schoolkinderen dagelijks een warme maaltijd. Elke donatie is welkom. Doneren kan via de doneerknop op de website: nepalbenefietaalsmeer.nl. De stichting heeft een ANBI status. Hierdoor zijn giften aftrekbaar in uw aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin