Naar Witteweg voor snelle test

Door: Arjen Vos. Om aan de vraag van een snelle testuitslag te voldoen, richt het Baarnse bedrijf Lead Healthcare deze week een COVID teststraat in aan de Witteweg. In de voormalige, leegstaande werkplaats van Autoschade Aalsmeer ziet het bedrijf een perfecte testlocatie. Vanaf woensdag kunnen mensen hier terecht als er om wat voor reden dan ook behoefte is aan een snelle uitslag. Binnen een kwartier weet je of je corona hebt of niet. Voor de sneltest rekent het bedrijf 120 euro. De testmogelijkheid is vooral gericht op het bedrijfsleven.

De zorgonderneming heeft inmiddels teststraten in Naarden, Almere, Eindhoven, Utrecht en Baarn en opent woensdag niet alleen in Aalsmeer maar ook nog een locatie in Arnhem. In de planning zitten nog teststraten in Rotterdam, Den Haag, Groningen en Limburg.

Goed bereikbaar
“De vraag naar snelle testuitslagen is groot,” geeft directeur Koen Lasschuit aan, “vanwege de vraag uit het bedrijfsleven in de omgeving van Schiphol, Amsterdam en Haarlem zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie en kwamen in Aalsmeer uit.”

De vrijstaande loods op de Witteweg voldoet volgens Lasschuit aan alle eisen: “Er is makkelijk doorheen te rijden en voor het uit drie personen bestaande team van zorgprofessionals fijn dat er bescherming is tegen weer en wind.”

Dat de naastliggende N196 momenteel onder handen wordt genomen en voor testpersonen van buiten Aalsmeer een ingewikkelde omleiding kan betekenen, neemt Lasschuit op de koop toe: “Volgens Googlemaps is de locatie goed bereikbaar dus daar houden we ons maar aan vast.”

Doorgegeven aan GGD
Geschat wordt dat er vanaf woensdag 70 tot 100 mensen per dag getest kunnen worden. Mensen die er gebruik van willen maken, moeten zich via de website van de organisatie aanmelden en vooruit de betaling regelen. Getest wordt met de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van het merk Abbott of Roche. De test verloopt hetzelfde als bij de GGD. Met een staafje wordt neus- en keelslijm afgenomen waarna dat direct geanalyseerd wordt. Binnen een kwartier volgt telefonisch de uitslag. Positieve testuitslagen worden doorgegeven aan de GGD voor het bron- en contactonderzoek. Hoe lang de teststraat in Aalsmeer operationeel blijft hangt volgens Lasschuit af van de GGD: “Wanneer zij ook snelle tests gaan uitvoeren, dan zijn wij minder nodig.”

Foto’s: Testlocatie van Lead Healthcare elders in het land. (Foto’s Mooibelicht Fotografie/Christiaan de Groot)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin