N201 zwaar gedupeerd na diefstal DJ-set

De DJ-set voor de diefstal (Foto N201)

Door: Klaas Leegwater. Bij muziekpodium N201 aan de Zwarteweg is in de nacht van woensdag op donderdag een grote en kostbare DJ-set gestolen. De waarde van de ontvreemde apparatuur is ongeveer zevenduizend euro. Op camerabeelden wordt onderzocht of daar de diefstal of verdachte personen op te zien zijn.

“Dit is flink balen, een klap in ons gezicht en voor alle DJ’s uit het hele land die van onze studio gebruik maken,” reageert Sander Jongkind van N201. De diefstal werd donderdagavond ontdekt door medewerkers van N201. Jongkind vermoedt dat de dader(s) bekend moeten zijn met de situatie binnen het pand. “Via een klein raam zijn ze op het dak geklommen en hebben de studio op de eerste etage bereikt. Heel bizar hoe dit gegaan is.” 

Groot gemis
In het muziekpodium vinden regelmatig optredens plaats van jonge talentvolle bands en worden er DJ- en muzieklessen gegeven. Zo’n 100 dj’s uit de wijde omtrek maken gebruik van de studio waarin de DJ-set stond. Jongkind: “Dit is dus een groot gemis voor N201, de verhuur van de studio is een belangrijke bron van inkomsten die nu wegvalt. Geld dat we hard nodig hebben, kijk alleen maar naar de oplopende energiekosten.”

Crowdfunding
Het muziekpodium is verzekerd tegen diefstal. “Maar we zullen slechts de dagwaarde terugkrijgen, bij het aanschaffen van nieuwe DJ-set zal er een financieel gat zijn,” aldus Jongkind die overweegt een crowdfundactie op te zetten. Via Facebook doet Jongkind een oproep aan ieder die iets verdachts heeft gezien in de bewuste nacht dit te melden. Het bericht met een foto van DJ-set is al 160 keer gedeeld. 

Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin