Mooie opbrengst online Bazar Experience

Door: redactie. Zaterdag 20 november vond de Bazar Experience van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer plaats. Traditiegetrouw houdt deze gemeente ieder jaar een grote inzameling voor goede doelen. Dit jaar wederom online, toch is de bazarcommissie heel tevreden.

“De veiling verliep goed en we hebben veel donateurs blij gemaakt, maar het aller-, allerbelangrijkste is toch dat we een bedrag van €8325.11 opgehaald hebben voor de goede doelen”, zegt Jaap van Leeuwen. Hij is lid van de bazarcommissie net als Elise Moolhuysen. Zij zegt: “We willen iedereen ontzettend bedanken. Dit geweldige resultaat hadden we zonder de steun van alle bazarliefhebbers niet gehad. Ik vind het fantastisch hoe wij als Gemeente dit weer voor elkaar hebben gekregen.”

Experience
Het spektakel begon om half elf en na een warm welkomstwoord ging de Experience van start. Bij de bloemenkraam liep het voor de opening al lekker; de boeketten, planten en  Stiense bonen gingen helemaal op. Tijdens de onlineveiling werd lustig geboden. Geen enkel item bleef onverkocht, mede dankzij Nelleke de Graaf en Jerry Schuurman. Zij toonden zich ware veilingmeesters en spraken meer dan drie uur aan een stuk. Naast de veiling was er ook de verloting van mooie prijzen onder de donateurs en werd de grote quilt verloot, die een mooi en welverdiend plekje krijgt bij ouderenpastor Ellen van Houten. “Ik ga me er heerlijk aan en in warmen!”

Extra rijwiel
De opbrengst is, gezien de omstandigheden, erg goed en alles komt ten gunste van de goede doelen: Doopsgezind wereldwerk; het adoptiefonds, Tanzania; waterwerk, Hart4onderwijsNepal, Stichting Vrienden van Mikondo en het lokale doel: Stichting SAM. SAM staat voor Sociale Activiteiten voor de Medemens. Zij gaan wekelijks wandelen of fietsen met gasten. Op dit moment sparen zij hard voor een extra rijwiel want het is voor de fietser echt een opgaaf om eerst vanuit het dorp naar Oost te fietsen, een rondje te maken met de gast en dan weer terug. Ze snakken naar een extra fiets plus stalling in Aalsmeer Oost. Daar draagt de bazar graag haar steentje aan bij.

Verdubbelaar
De opbrengsten voor de internationale doelen worden verdubbeld door Stichting Ontwikkelings-Samenwerkingen Aalsmeer, kortweg OSA. “Elke euro worden er dan twee, dat maakt het nóg fijner”, zegt Jaap van Leeuwen. “Ook dit jaar gaat alles in zijn geheel naar de goede doelen, zij kunnen echt alle steun gebruiken. Juist nu. Doneren kan daarom ook nog steeds op het bankrekeningnummer IBAN: NL47 RABO 0300 1219 62 van de Doopsgezinde Gemeente.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin