Moederdag gaat toch door!

(Foto archief AV)

Niet vaak komt het voor dat we een nieuwsbericht daags later weer moeten ontkrachten. Maar het gisteren gebrachte nieuws dat Moederdag niet door zou gaan, was natuurlijk nepnieuws. Hooguit één keer per jaar bezondigen we ons hieraan. En dat is op 1 april. Voor de rest van het jaar moet u er op vertrouwen dat we u van betrouwbaar nieuws voorzien. Alle moeders kunnen dus weer opgelucht ademhalen. Op zondag 10 mei staat er werkelijk niets in de weg om moeder, grootmoeder of welke vrouw in uw omgeving dan ook eens lekker te verwennen.

Het aantal 1 aprilgrappen was gisteren overigens met een lampje te zoeken. Grote bedrijven durfden het volgens de landelijke media niet aan om in coronatijd met luchtige bedenksels te komen. Zelfs het Jeugdjournaal schrapte de traditie. Omdat het leven momenteel al somber genoeg is, leek het ons juist wel goed om wat vrolijkheid te brengen. Met dank aan een aantal winkeliers in het centrum dat vooral de twist in het verhaal (‘helaas geen moederdag, maar verwennen met cadeautjes kan natuurlijk altijd…’) wel konden waarderen. Die boodschap blijft ook na 1 april kaarsrecht overeind: blijf gewoon lekker naar de plaatselijke winkels gaan om de lokale ondernemers door deze periode heen te helpen.

Toevallig was het dat de opgevoerde partij uit Maasdijk afgelopen week met het initiatief ‘Red Moederdag’ op de proppen kwam. Hun idee om Moederdag naar september te verschuiven paste precies in ons verhaal.

Bakker Vooges zette trouwens ook veel mensen op het verkeerde been met hun aankondiging dat ze bestellingen per drone gingen bezorgen. Een origineel idee waarmee de plaatselijke bakker aardig wat aandacht genereerde.

We hebben nog wel een tip voor alle slimmeriken die de grap door hebben. Door heel hard ‘1 april’ te roepen onder het verhaal of op sociale media, verklapt u de grap voor de andere lezers. Doet u volgende keer als u het door heeft liever nog een extra duit in het zakje om de grap nog langer levend te houden.

Tekst Arjen Vos, foto archief AV

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel