Met kerst naar de kerk

De Oosterkerk hield afgelopen weekend een online bingo met dominee Menno Zandbergen en zangeres Marielle Rijkmans (screenshot)

Door: Arjen Vos. Ook voor de kerken is deze tijd alles anders. Was het gebruikelijk dat ieder jaar met een grote advertentie duidelijk werd gemaakt hoe de kerstvieringen eruit zagen, dit jaar zijn ook kerken gebonden aan strikte voorwaarden. Formeel mogen kerken samenkomsten houden met maximaal 30 bezoekers, toch kiezen de meeste ervoor hun diensten online te organiseren. Hetzij vooraf opgenomen, hetzij via een livestream. We zetten hieronder een aantal mogelijkheden voor kerstnachtvieringen op een rijtje. Voor de vieringen op eerste kerstdag verwijzen we naar de websites van de verschillende kerken.

De Aalsmeerse CAMA Gemeente gebruikt voor de kerstavond de Dorpskerk. CAMA wijkt daarmee af van de traditie door op het Surfeiland kerst te vieren. Daar kunnen zij vanwege de realisatie van het Waterfront toch niet terecht, al was toch ook al besloten geen grote samenkomst te houden. Omdat de Dorpskerk een van tevoren opgenomen videodienst uitzendt (vanaf 21:30 te zien via hervormdaalsmeer.nl) kan de CAMA het lege gebouw gebruiken voor een livestream. Vanaf 20:00 uur via cama-aalsmeer.nl.

Bij de Lijnbaankerk kan om 20:30 worden aangehaakt via lijnbaankerk.nl/tv

De Open Hofkerk heeft om 18:30 een online viering voor jong en oud die te volgen is op pgaalsmeer.nl

De Oosterkerk combineert het live aanwezig zijn met een streaming op een wel heel creatieve manier. Zowel op kerstavond als kerstochtend is er een drive-inn kerkdienst waarbij 30 bezoekers de dienst in de kerk kunnen bijwonen en overige belangstellenden de dienst kunnen volgen vanuit hun auto op het kerkplein. Natuurlijk wordt het hele gebeuren ook hier door een livestream uitgezonden via de website hervormdaalsmeer.nl. De dienst begint om 22:00 uur.

Ook vanuit de Levend Evangelie Gemeente is het livestreamsignaal via leg.nl eenvoudig op te pakken. De dienst aan de overzijde van de brug begint om 21:00 uur.

In de Samen Op Weg Gemeente in Kudelstaart begint de kerstnachtdient om 22:00 uur. Te volgen via sow-kudelstaart.nl

Alphakerk Amstelland: www.alphakerk.nl
Doopsgezinde gemeente: www.dgaalsmeer.nl
RK Karmelparochie: www.rkkerkaalsmeer.nl
RK St.Jangeboorte Kudelstaart: www.rkkerkkudelstaart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel