Meerlanden roept hulp in voor afvalvraagstuk

Inzamelen van oud papier door Meerlanden
De invloed van thuis werken wordt langzaam maar zeker ook merkbaar voor de vuilnisophaaldienst van Meerlanden. Meer geparkeerde auto’s in de wijken zorgen voor belemmering van de vuilniswagens. Daarbij zijn containers voller dan anders waardoor het ophalen meer tijd kost. Meerlanden vraagt bewoners mee te denken en de Milieustraat voorlopig te mijden.
Meerlanden laat via een persbericht weten het begrijpelijk te vinden dat de huidige situatie nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. “Het is echter wel belangrijk dat ook wij zo goed en veilig mogelijk ons werk kunnen blijven doen,” zegt operationeel directeur Just Zandhuis. Hij doelt vooral op afval dat naast de zogenaamde ‘brengparkjes’ wordt geplaatst wanneer de ondergrondse containers daar vol zijn. Maar ook dat wegen minder goed begaanbaar zijn wat ook in geval van nood voor hulpdiensten problematisch kan zijn.
Op de milieustraten zegt Meerlanden momenteel lange wachtrijen te zien. Dat kan volgens Zandhuis in piektijden wel oplopen tot ruim twee uur. Niet alleen vervelend voor iedereen die lang moet wachten, ook de rest van het verkeer ondervindt hierdoor hinder.
Just Zandhuis: “Ik zou de bewoners willen oproepen om met ons mee te denken en geen onnodig afval te creëren: wees bewust. Kijk of je spullen tijdelijk kan opslaan en het bezoek richting de milieustraten kan uitstellen, zet geen spullen naast de container en houd de wegen vrij. En uiteraard het verzoek om richting onze collega’s ook de anderhalve meter afstand te houden.”
Samen met de verschillende gemeenten probeert Meerlanden op dit moment in ieder geval de overlast zo goed als mogelijk tot een minimum te beperken. Dat doet zij onder meer door meer capaciteit in te zetten op de inzameling van containers.
tekstbewerking Arjen Vos, foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel