Maud Noordam naar finale Junior Songfestival

De veertienjarige Maud Noordam mag eindelijk van de daken schreeuwen dat ze door is naar de landelijke finale van het Junior Songfestival. Begin februari kreeg ze het zelf al te horen maar ze moest het nog een tijdje geheim houden.

Afgelopen vrijdag werd op het Youtubekanaal van het Junior Songfestival getoond hoe Maud tijdens de scheikundeles op het Hermann Wesselink College verrast werd door presentator Matheu. Maud had begin januari haar online auditie ingestuurd en korte tijd later kreeg ze bericht dat ze uit honderden kandidaten geselecteerd was voor de eerste auditiedag. Nog dezelfde avond werd ze gebeld dat ze door was naar de tweede ronde, een dag later in het AvroTros gebouw. Ze moest hiervoor vier liedjes instuderen en dat met 20 kinderen in verschillende combinaties zingen. Op 11 februari volgde de ontknoping tijdens de les zoals afgelopen vrijdag getoond. Diezelfde avond ontmoette ze de andere tien finalisten in Hilversum.

Aankomende vrijdag om 16:00 uur volgt de volgende YouTube video waarin de acts bekend worden gemaakt. Of ze daadwerkelijk als Nederlandse vertegenwoordigster op 29 november naar het internationale songfestival in Polen gaat, blijft nog even spannend.

Tekst Arjen Vos, foto still JSF YouTube

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel