‘Maak je tuin klaar voor de toekomst’

Theo Bergonje in de bibliotheek (Foto pr)

Door: redactie. De afgelopen weken heeft Klimaatburgemeester Theo Bergonje voor het eerst zijn inloopspreekuren gehouden in de bibliotheek. Verschillende onderwerpen passeerden de revue. Vragen over het verduurzamen van appartementen, discussies over Duurzaamheidsdoelen en Collectief wonen. Van reizen tot wonen, van waterbeheer tot duurzame initiatieven.

De komende drie weken krijgen de inloopspreekuren het thema ‘Jouw Tuin’ mee. Met de lente in het land is het volgens Theo de perfecte tijd om onze tuinen onder de loep te nemen: “Hoe staat het met jouw tuin en terras? Welke planten kun je het beste in jouw tuin zetten?” Theo geeft je graag de antwoorden.

Bijen en water
Naast landelijke initiatieven zoals ‘Tegelwippen’ en de ‘Week van de Biodiversiteit’, is er ook aandacht voor de cruciale rol die onze eigen tuinen spelen in het behoud van de natuur. “Zelfs op een klein stukje grond kunnen we een groot verschil maken, bijvoorbeeld door bijen te helpen overleven en water vast te houden in extreme weersomstandigheden.”

Praktische informatie
Tijdens het inloopspreekuur staan Theo Bergonje en Esther Gons (Stichting Nieuw Aalsmeer) klaar met praktische informatie. Van geschikte plantensoorten voor vlinder- en bijentuinen tot tips voor het beter vasthouden van water en zelfs advies over het verwijderen van tegels uit je tuin – je kunt bij hen terecht met al je vragen en ideeën. Theo en Esther adviseren een foto van je tuin mee te nemen die je vanaf de hoogste verdieping hebt genomen. “Samen maken we een schets waar je thuis mee verder kunt.”

Elke maandagmiddag is het inloopspreekuur in de bibliotheek tussen 13:30 en 16:30 uur. Op 15, 22 en 29 april staan de spreekuren in het teken van ‘de tuin’. Ook vragen over klimaat en energie kunnen gesteld worden. Vooraf melden wanneer je komt en welke tijd je het beste schikt, kan ook via bergonje.ommekeer@gmail.com  Zo is op 29 april van 14 – 15 uur al gereserveerd voor klimaatadaptatie/hittestress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel