Lesje veiligheid voor jongste inwoners

Deze week vond de Week van de Veiligheid plaats. In het kader daarvan werden allerlei activiteiten gehouden om inwoners voor te lichten over veiligheid in de breedste zin van het woord. Daar het gezegde 'jong geleerd, oud gedaan' op vele vlakken van toepassing is, werd ook de schoolgaande jeugd betrokken bij het thema veiligheid.

Zo werd afgelopen week groep zeven van de Anthoniusschool in Kudelstaart, als eerste in een reeks scholen binnen Aalsmeer en Kudelstaart, bezocht door brandweer, politie en burgermeester. Uiteraard stond het thema veiligheid centraal tijdens dit voorlichtingsbezoek.

Belangrijk werk
Politie- en brandweervertegenwoordigers vertelden in de klas over hun werkzaamheden, maar ook wat de kinderen zelf kunnen doen om een bijdrage te leveren aan (brand)veiligheid. “Politie en brandweer doen ontzettend belangrijk werk. Goed om kinderen daarbij te betrekken en daarover te informeren. Daarnaast is het belangrijk om kinderen te leren wat zij zelf kunnen doen op het gebied van veiligheid,” aldus burgermeester Oude Kotte, die overigens per brandweerwagen op het schoolplein arriveerde.
 
Tekstbewerking: Mariëlle Wegman
 
Foto: de voorlichtingsles in groep 7 van de Anthoniusschool (foto: gemeente Aalsmeer)
 
(advertentie)

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin