Laatste schooldag kwam vroeger dan gedacht

Ouders bij de Jozefschool halen de kinderen voor de laatste keer dit jaar op (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Geen kerstlunch en ook geen kerstviering. De basisscholen moesten op stel en sprong een aanpassing maken op het geplande eindejaarsprogramma nadat Minister-President Rutte maandagavond het volk had toegesproken. Voor de Jozefschool, Antonius en Oosteinder, alle drie onderdeel van dezelfde stichting, was het snel schakelen.

“In de loop van maandag was er al een vermoeden dat er iets stond te gebeuren dus we waren al enigszins voorbereid,” laat kleuterjuf Nina Bosse van de Jozefschool weten. Direct werden alle ouders geïnformeerd dat het dinsdag de laatste dag op school zou worden. “We hebben er nog wat van proberen te maken. Zo mochten de kinderen in hun kerstkleding naar school en sommigen hadden ook lichtjes in het haar maar een kerstlunch en -viering zat er helaas niet meer in.”

Na de vakantie
Voor de laatste dagen van deze week hebben de kinderen werk meegekregen waar ze thuis mee aan de slag kunnen. Juffen en meesters zijn op school om eventuele vragen van kinderen te beantwoorden en plannen te maken om de twee eerste schoolweken na de vakantie vorm te geven. “We gaan uit van twee klassikale momenten online per dag waarna de kinderen zelfstandig aan het werk gaan. Kinderen die ergens vastlopen kunnen altijd contact zoeken met de leerkracht. We doen op deze manier wat we kunnen,” aldus juf Nina die benadrukt dat iedereen er positief in blijft staan.

Lees vorig bericht

All Out verheugt zich op uitbreiding

Lees volgend bericht

Kerstinkopen lokaal bezorgd


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *