Kudelstaartse veiling naar volgend jaar

De Kudelstaartse veiling van 2018. Foto archief AV

Update. Aan de lijst met evenementen die worden afgelast of vooruitgeschoven, kan ook de Kudelstaartse veiling worden toegevoegd. Het bestuur van de stichting geeft aan dat doorgaan met organiseren voor het evenement op 9 mei onhoudbaar is geworden. Ook de Geraniummarkt en de braderie zijn gecanceld. Het bestuur van het Aalsmeer Flower Festival beraadt zich nog over het wel of niet doorgaan van het bloemenfeest in juni.

Voorzitter Arie de Vos heeft deze week direct alle betrokkenen per brief op de hoogte gesteld van het besluit over de veiling van dit jaar. In de brief schrijft hij: “Het zijn rare tijden. Uw en onze gezondheid staan op het spel. Maar over een jaar ziet de toestand er hopelijk veel rooskleuriger uit dan nu. Dan draaien de bedrijven weer volop en kunnen we weer gezellig met z’n allen bij elkaar komen in het Dorpshuis. Met alle Kudelstaarters geld bijeen brengen om Kudelstaartse clubs een financieel zetje in de rug te geven.”

De organisatie zegt verder te hopen dat de toezeggingen van kavels die door bedrijven en particulieren gedaan zijn, eveneens doorschuiven naar 2021.

Flowerfestival en Flower Art Museum
Met de berichtgeving van de regering gisteren dat alle evenementen tot 1 juni moeten worden afgelast, komt ook het Flower Festival in de gevarenzone. Het evenement dat van 19 tot 24 juni gepland staat, zou in het gunstige geval dat de crisis tijdig bezworen wordt, door kunnen gaan. Maar elk uur dat nu nog in de voorbereiding wordt gestoken kan ook als verloren tijd worden beschouwd als de drooglegging van evenementen wordt verlengd.

“We hebben als bestuur nog geen beslissing genomen maar het doorgaan is wel onzeker geworden,” laat Constantijn Hoffscholte als voorzitter van de organiserende stichting weten. Naast het Flower Festival houdt Hoffscholte zich ook bezig met het Flower Art Museum. Daarvan blijven de deuren eveneens dicht de komende tijd. “Een lastig verhaal,” zegt hij, “we zouden half april een nieuwe expositie inrichten maar we proberen nu toch de huidige tentoonstellingen ‘Bomen in beeld’ en ‘Bloem de natuurlijke verleider’ te verlengen om mensen de kans te geven deze nog te zien. In de tijd dat het museum dicht is kan men op onze sociale media kanalen terecht. Daar hebben we een soort virtueel museum ingericht.”

Geraniummarkt en braderie van de kaart
De KMTP Groei&Bloei laat als organiserend orgaan van de Geraniummarkt weten dat dit altijd vrolijke voorjaarsevenement dat net als de Kudelstaartse veiling op 9 mei gepland stond, eveneens van de agenda is geschrapt. Dat geldt ook voor de braderie die altijd tegelijk met de tuinplantenmarkt in de straten van het centrum plaatsvindt.

Het zal hier wat het aantal afgelastingen betreft ongetwijfeld niet bij blijven.

Tekst Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel