Kruispunt nu nog obstakel straks een juweeltje

De komende drie weken kan autoverkeer het kruispunt van de Zwarteweg met de Burgemeester Kasteleinweg niet gebruiken. Dag en nacht wordt er door de firma Dura Vermeer gewerkt om hier een rotonde te realiseren. Voor fietsers, wandelaars, bussen en hulpdiensten is een bypass middels kunststof platen gemaakt.

De kruising zal vrijwel dagelijks een ander beeld te zien geven. De ene keer een uitgestrekte vlakte, het volgende moment een berglandschap. Uiteindelijk moet deze kruising veranderen in een juweeltje van een rotonde waarbij veiligheid voorop staat. Dit vooral vanwege de school en de achterliggende sportaccommodaties waar veel kinderen vanuit het oostelijke deel van Aalsmeer naartoe fietsen. Er is een prijsvraag uitgeschreven om de rotonde op een originele en Aalsmeers getinte manier in te richten. Ideeën daarvoor kunnen worden ingediend via de website van Participatie Aalsmeer. Er is 25.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van het origineelste ontwerp.

Drukte op de Stommeerweg

Doorgaand verkeer richting Hoofddorp en Uithoorn kan in tussenliggende tijd het beste gebruik maken van de N201. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid wat weer zorgt voor grotere drukte op de binnenwegen. Met name de Stommeerweg loopt op piekmomenten behoorlijk vol.

Op de website van de gemeente is te zien wat de werkzaamheden rondom de aanleg van de HOVASZ (Hoogwaardige Openbaar Vervoer Aalsmeer Schiphol Zuid) voor consequenties heeft.

Tekst en foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel