Koningsdag vanuit huis

Deze Koningsdag zal voor nagenoeg niemand zijn zoals men het gewend is. De gemeente roept opnieuw op om vooral thuis te blijven. Geen vrijmarkt, geen geslenter langs kraampjes, geen festival, geen straatfeesten waarbij het gerstenat rijkelijk vloeit. In plaats van een Koningsdag, vieren we vandaag ‘Woningsdag’. Er zijn wel initiatieven om deze dag zo feestelijk mogelijk te maken. Plaatselijke bakkers verkopen op originele wijze oranjegebak, er is een Facebookinitiatief om geld in te zamelen voor de lokale horeca, er wordt muziek gemaakt vanuit tuinen en balkons en Radio Aalsmeer besteedt de hele dag aandacht aan Koningsdag.

Geen vrijmarkt vandaag, maar programmamaakster Kim Maarse van het kinderprogramma ‘Let’s Go (en Stay Home)’ heeft daar iets op gevonden. Tijdens een speciale uitzending van Let’s Go tussen 10:00 en 12:00 uur zal er toch een aangepaste en digitale vrijmarkt voor kinderen plaatsvinden. Live te volgen op radio en TV. (Kanaal 1389 of 12)

In oranje
De zender heeft echter nog meer in petto. Lokale DJ’s zullen tussen 12:00 en 20:00 uur hun skills ten gehore brengen, wat ook weer live op radio, TV en internet te volgen is. Jij komt dus niet naar het feest, maar het feest komt naar jou. In je eigen huiskamer. De line-up wordt binnenkort gepubliceerd op de website van Radio Aalsmeer. De dag wordt afgesloten met de eerder enthousiast ontvangen ‘Mark en Eric TV Pubquiz’. Deze start om 20:00 uur en heeft – hoe kan het ook anders – het thema ‘Oranje’ meegekregen. De studio wordt voor de gelegenheid in het oranje gehuld en ook aan de deelnemers wordt gevraagd in het oranje te verschijnen. Installeer voor deelname wel eerst even de app ZOOM, zodat jij niet alleen van anderen, maar anderen ook van jou kunnen meegenieten. Meer informatie over de speciale Woningsdag Pubquiz editie staat op de website van de Mark en Eric Show.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto Arjen Vos

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel