Kliniek in de knel door nieuwe weg

De huidige ingang van de kliniek met de verbrede weg (Foto KA)

Door: redactie. In Oeganda heeft de Aalsmeerse stichting Kinderhulp Afrika het Jjanda Medical Center opgezet en onder beheer. Onlangs heeft de Oegandese overheid de openbare weg waaraan de kliniek ligt verbreed. Een verandering met gevolgen omdat de drukke weg nu pal tegen de hoofdingang aanligt. Een gevaarlijke situatie die volgens de stichting heel snel moet veranderen voordat er ongelukken gebeuren. Kinderhulp Afrika doet een beroep op de Aalsmeerse bevolking om hulp. Er is 10.500 euro nodig om een nieuwe en veilige situatie te creëren.

Door het verbreden van de weg heeft de kliniek twee meter van haar eigen terrein moeten inleveren. Met alle gevolgen van dien. Patiënten kunnen de ingang alleen via een diepe greppel bereiken. Een houten plank doet momenteel dienst als loopbrug. Voor mensen in een rolstoel of medisch personeel met een brancard is dit een risicovolle hindernis.

Hoogteverschil
Wie de situatie op bovenstaande foto ziet, zou misschien denken dat het egaliseren van de greppel een oplossing is. Volgens communicatiemedewerker van de stichting Marion de Waal is dat te makkelijk gedacht: “Het hoogteverschil tussen de weg en de kliniek is te groot geworden om deze goed te kunnen bereiken. Daar komt bij dat alle parkeerplaatsen langs de weg zijn verdwenen waardoor mensen hier niet meer kunnen in- en uit kunnen stappen. Niet alleen moet de hoofdingang daarom worden verplaatst, ook is het nodig om alle hekken en muren te herstellen en nieuwe parkeerplekken aan te leggen. Een onverwacht grote kostenpost voor de kliniek.”

De wegverbreding biedt volgens Marion ook voordelen want hiermee is de kliniek beter bereikbaar dan ooit. “Doordat de hobbelige weg is verbreed is het een goed toegankelijke doorgaande weg geworden. Maar voor de kliniek is het pas af als genoemde aanpassingen zijn gerealiseerd.”

Een gift kan worden overgemaakt naar: NL43INGB0000005066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika o.v.v. Renovatie kliniek Oeganda. Kijk voor meer informatie op kinderhulp-afrika.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel