Kletsnatte brandweerherdenking

Een troostende burgemeestershand op de schouder van de brandweercommandant

Door: redactie. De derde zondag van juni staat traditioneel bekend als Vaderdag, op de derde zaterdag wordt traditioneel stilgestaan bij de tijdens het uitvoeren van hun werk omgekomen brandweerlieden. In totaal zijn er door de jaren heen in Nederland 98 brandweerlieden geweest die het leven lieten.

Zaterdagmiddag stipt 13 uur werd voor het raadhuis het ereteken gegeven middels twee waterstralen. Zowel vertegenwoordigers van de brandweer als de burgemeester die zich in het erecouloir bevonden, hielden het daarbij in de minuut durende herdenking niet droog. Door toedoen van de straffe wind landde het water bovenop het zestal dat daarna druipend een droger heenkomen zocht in het raadhuis.

In de instructie, te vinden op de website van brandweernederland, wordt de korpsen erop geattendeerd om bij het uitvoeren van het ereteken rekening te houden met windrichting en windsnelheid om ervoor te zorgen dat eventuele toeschouwers niet nat worden. Dat dit niet helemaal gelukt was werd geweten aan een plotseling opstekende wind.

Behalve het maken van het ereteken hing zaterdag ook de brandweervlag bij de kazerne halfstok.

Foto’s: Jaap Maars 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin