Kinderraad gaat voor minder plastic en meer water

(Foto Gemeente)

Door redactie. De nieuwe kinderraad kwam afgelopen week voor het eerst dit jaar bij elkaar. In de raadzaal werden ze met een Aalsmeer Quiz welkom geheten door wethouder jeugd Bart Kabout. Na een korte introductie van het werk van de gemeente en een uitleg over de vergaderregels, gingen de kinderraadsleden aan de slag.

De kinderraad 2022 – 2023 heeft vijf speerpunten opgesteld. Zo willen ze zwaaitegels plaatsen om eenzaamheid tegen te gaan, meer drinkwaterpunten realiseren, zorgen dat er minder plastic in het milieu komt, zich inzetten voor geschikte speeltuinen voor elk kind en er voor zorgen dat elk kind zich op zijn plek voelt en mag zijn wie hij of zij is.

Werkgroepjes
De leden van de kinderraad stelden tijdens hun eerste vergadering werkgroepjes samen. Elke werkgroep gaat met een speerpunt aan het werk. De kinderburgemeester zit in elke werkgroep, maar hij wil zich met name inzetten voor de zwaaitegels, de drinkwaterpunten en minder plastic. Samen met de jongerenwerkers van Gro-Up Buurtwerk gaan de kinderraadsleden de verschillende onderwerpen uitwerken en acties bedenken.

De kinderraad 2022 – 2023
De kinderraad bestaat dit jaar uit: kinderburgemeester Stan van Kessel (Oosteinderschool), Tess en Sem (Oosteinderschool), Levi en Izabel (De Ruimte), Eline en Livia (Jozefschool), Linde en Liselotte (Antoniusschool), Luca en Zayd (OBS Kudelstaart), Lisette en Tyler (Triade), Julian (Zuidooster), Lex en Dante (OBS Samen Een).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin