Kinderraad aan de slag met nieuwe vaardigheden

Kinderraad met de trainers van Gro-up (Foto Gemeente)

(Gemeentelijk persbericht) Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad 2022-2023 kwam de organisatie Gro-up langs om te vertellen over hun project ‘Citytrainer Junior’. Hierna is de kinderraad met tien jongeren bij hen langsgegaan in Place2Bieb in Kudelstaart om zelf te ervaren hoe zo’n training loopt.

Tijdens de training leren de kinderen hoe ze activiteiten organiseren en begeleiden. De activiteiten verzinnen de kinderen zelf. Na het afronden van de cursus ontvangen de kinderen een certificaat en zijn zij officieel ‘Citytrainer Junior’. De kinderen kunnen hun nieuwe vaardigheden inzetten voor hun buurt, hun school, hun sportclub of voor hun taken bij de kinderraad.

Thema’s kinderraad
De kinderraad gaat zich bezighouden met de thema’s Minder Plastic, Wees Jezelf en Speeltuinen. De kinderen gaan zelf aan de slag om hier activiteiten voor te bedenken.

Nieuwe training
De talentgerichte training ‘Citytrainer Junior’ wordt eens per half jaar gegeven. Kinderen kunnen de training ook volgen als ze niet in de kinderraad zitten. De volgende groep trainingen start in het voorjaar. Heb jij ook interesse of wil je meer informatie, mail dan naar khalid.afakir@gro-up.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin