Kinderopvang maakt plaats voor wonen

Nu de kinderopvang van Solidoe en basischool De Wegwijzer er prachtig bijzitten in het aan de Dreef gelegen Integraal Kindcentrum Triade, staat er niets meer in de weg om de voormalige huisvesting van de voormalige onderkomens te ontmantelen. Op de vrijgekomen plek worden volgend jaar huizen gebouwd.

Recent werd een begin gemaakt met de sloop van Kinderhof De Stek aan de Meervalstraat. Niet met het grove geweld waarbij alles tot een puinhoop wordt gereduceerd, maar laag voor laag wordt het gebouw zorgvuldig afgepeld. Alle materialen netjes gescheiden zodat het zoveel mogelijk gerecycled kan worden.

Geheel identiek
Het gebouw dat de laatste decennia dienst deed als kinderopvang, was in 1970 in gebruik genomen als Rooms-Katholieke (later Jenaplan)basisschool voor de nieuwe wijk Hornmeer. Opvallend was dat de gebouwen van de pal ernaast gelegen Protestants Christelijke basisschool De Wegwijzer en de iets verderop gelegen Openbare Basisschool Hornmeer, geheel identiek waren. De Wegwijzer heeft het met 49 jaar als school het langste volgehouden. Ook dat gebouw gaat dus aanstonds tegen de vlakte.

Typerende uitstraling
Op de plek die in de Meervalstraat vrijkomt, zijn volgens de gemeentelijke website 80 zorgwoningen gepland. Datzelfde aantal zal ook in de Roerdomplaan verrijzen. Behalve woonruimnte voor ouderen wordt er ook gebouwd voor jongeren en starters. De gemeente wil de typerende uitstraling van de wijk waarin veel water en groen verwerkt zijn, zoveel mogelijk in stand houden. Vanaf het komend voorjaar kan er ingeschreven worden op de verschillende projecten. De bouw staat gepland voor eind 2020.

Tekst Arjen Vos, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Solidoe

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin