Kinderhulp Afrika in actie voor solar lantaarnpalen

De reeds geplaatste solarpalen (Foto KA)

Door: redactie. In Oeganda heeft de Aalsmeerse stichting Kinderhulp Afrika al 35 jaar de zorg voor 1000 kinderen. Veel van hen zijn wees. Ze krijgen onderwijs, goede maaltijden en onderdak. Op dit moment zijn ook daar de energieprijzen extreem gestegen. Daarom is Kinderhulp Afrika een actie gestart om meer apparaten op zonne-energie te laten lopen. Op dit moment zijn 25 solar lantaarnpalen nodig om het gehele terrein energiezuinig te kunnen verlichten. In totaal is er 5061 euro nodig. Elke gift hiervoor is welkom.

De eerste 25 lantaarnpalen zijn inmiddels geplaatst, wat een besparing van 2500 euro per jaar oplevert. Deze lantaarnpalen verlichten nog maar de helft van het terrein en daarom wil Kinderhulp Afrika nog eens 25 solar lantaarnpalen plaatsen, zodat het volledige terrein goed en energiezuinig is verlicht. Ook voor de veiligheid van de kinderen is dit van groot belang.

Giften uit Aalsmeer
De eerste lantaarnpalen zijn mede gefinancierd door giften van de Aalsmeerse bevolking. Kinderhulp Afrika zou het geweldig vinden als ook de overige lantaarnpalen kunnen worden betaald met giften uit Aalsmeer. Het bedrag wordt dan verdubbeld door Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer (OSA).

Een gift voor de solar lantaarnpalen kan worden overgemaakt naar IBAN NL43 INGB 0000005066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika o.v.v. solar project. Ga voor meer informatie naar kinderhulp-afrika.nl/solar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin