Kinderen succesvol de straten op ‘gelokt’

Woensdagmiddag stond de kinderzender ‘Nickelodeon’ op zwart. Het was nationale buitenspeeldag en kinderen werden gestimuleerd om buiten te gaan spelen. Geen straf, omdat het heerlijk weer was.

Op drie plaatsen werd er iets speciaals georganiseerd voor kinderen. In de wijk Nieuw Oosteinde was Bobbie’s Buurt verantwoordelijk voor een gezellige middag voor honderden kinderen. In Kudelstaart organiseerde De Binding activiteiten en ook in de Baccarastraat was er een Buitenspeeldag.

Bobbie’s BuitenSpeelDag
Op speelvelden aan de Snoekbaarsstraat was het enorm druk. Wethouder Gertjan van der Hoeven opende officieel Bobbie’s BuitenSpeelDag en was blij dat er zoveel kinderen op de activiteiten afgekomen waren.

Ze werden vermaakt met onder andere allerlei spelletjes, een springkussen, een stormbaan en een pannatoernooitje. Ook de kinderboerderij was aanwezig en de brandweer, zodat de kinderen met de waterspuit in de weer konden. Ze konden tevens hun danstalenten laten zien, geschminkt worden en werden getrakteerd op drinken en iets lekkers. De middag werd mede mogelijk gemaakt door veel sponsors en buurtbewoners.

Veiligheid in de wijk
Het was een leuke middag voor de vele kinderen, maar het ging om meer dan alleen maar gezellig spelen. De verkeersveiligheid in de buurt kreeg ook de aandacht. Volgens de mensen achter Bobbie’s Buurt, moeders van jonge kinderen uit de wijk, kan die een stuk beter.

Ze bekommeren zich op ludieke wijze over de veiligheid in hun wijk. Er wordt volgens hen te hard gereden en er zouden veiligere oversteekplaatsen in de buurt moeten komen. De mascotte ‘Bobbie’ duikt op verschillende plekken op in Nieuw Oosteinde en is hoofdpersoon bij de acties om de veiligheid te vergroten.

Kudelstaart
In de Graaf Willemlaan was het een stuk rustiger. Daar organiseerde De Binding van alles. Op de scholen waren flyers uitgedeeld aan de leerlingen van groep vijf tot en met acht. Maar jongere kinderen werden niet weggestuurd en mochten gezellig meedoen.

Er kon onder andere gehockeyd worden, broodjes gebakken en er was een stormbaan. 

Baccarastraat
Ook in Aalsmeer Dorp was er aandacht voor de Nationale Buitenspeeldag. Daar lag de organisatie in handen van Solidoe De Dolfijn in samenwerking met De Binding en Cultuurpunt Aalsmeer.

Twee uurtjes konden de kinderen lekker spelen en sporten. Ze konden sjoelen, touwtje springen, zaklopen, hoefijzer gooien, midgetgolfen, voetballen en jenga spelen. Ook was er een muziekworkshop. 

Foto's: in Nieuw Oosteinde en Kudelstaart konden kinderen meedoen aan allerlei activiteiten. (foto's Jaap Maars). Zie ook de gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel