Kinderen enthousiast over ‘skiatlon’

Door: redactie. Het was inmiddels alweer een tijdje geleden (zeker twaalf jaar) maar vroeger werd er door WSVA elk jaar een skiatlon georganiseerd.

Bij een skiatlon staan drie waterskiërs op de startsteiger in de starthouding met waterski’s onder de armen. Na het startschot springen de deelnemers en zwemmen naar een boeienlijn. Daar trekken ze de waterski’s aan en kunnen ze starten. Er volgt een stuk waterskiën en halverwege moeten ze een in het water gegooid boeitje oppakken. Wederom opstarten, retour naar de boeienlijn en daarna nog een klein stukje terugzwemmen. Diegene die het eerst finisht gaat door naar de volgende ronde.

De weersomstandigheden hielpen zondag niet echt mee, er was veel wind wat het waterskiën extra zwaar maakte. Tegelijkertijd zorgde de wind wel voor gelijke kansen. Voor de bootbestuurders was het ook een uitdaging om de boot in de juiste vaar richting te houden voor de start.

Sportieve wedstrijd
Ondanks de wind waren er twaalf enthousiaste kinderen die graag mee wilde doen, zo konden er drie verschillende ploegen worden samen gesteld. Een meisjesgroep en drie jongensgroepen, waarvan een groep tot twaalf jaar,  één groep tussen twaalf en veertien jaar en een groep boven de veertien jaar.  Een spannende, zware maar vooral sportieve wedstrijd volgde, waarbij iedereen het erg naar zijn/haar zin had.

Uiteindelijk is ook besloten om de herengroep als overall te doen gelden waardoor er een verassende einduitslag uitkwam. Uitslag meisjes: 1 Sylvie, 2 Amy, 3 Tess. Uitslag jongens (overall):  Mats, 2 Sylvie, 3 Maxim

Lijkt het jou ook leuk om te waterskiën of wakeboarden? Bij WSVA houden ze de sport laagdrempelig en toegankelijk. Kom een keertje kijken of meld je aan voor een introductie les. Kijk op www.wsva.

Kijk voor meer foto’s van Jaap Maars in de gallery onder de advertentie van Waning Tweewielers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel