Kinderen doneren bomengeld aan Australië

Overal in de gemeente sleepten gistermiddag kinderen, hier en daar geholpen door volwassenen, met kerstbomen. De traditionele inzameling van de afgedankte feestversiering werd door verschillende jeugdigen aangegrepen om geld te verdienen voor het door bosbranden geteisterde Australië. In dat licht was het jammer dat de gemeente een limiet had ingesteld voor het aantal bomen per kind. Niet meer dan tien mochten er a raison van 50 cent individueel worden verzilverd. Aan de andere kant voorkwam deze maatregel dat mensen er een commercieel slaatje uit zouden slaan en vrachtwagens vol bomen kwamen inleveren, zoals voorgaande jaren steeds vaker gebeurde.

Deze jongens kunnen cashen in Oost

De bomen werden milieuvriendelijk ingezameld en daarna ofwel ter plekke versnipperd of meegenomen naar Meerlanden om aldaar tot compost te worden vermalen.

Foto’s: zowel op het Driekolommenplein als in Aalsmeer-Oost was onze fotograaf Laurens Niezen aanwezig om het gesleep met bomen vast te leggen. Zie ook de fotogallery onder de advertentie van D66.

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin