Kinderburgemeester kiezen met videopresentatie

De installatie van Berber Veldkamp tijdens de Westeinder Waterweek 2019 (Foto archief AV)

In verband met het coronavirus wordt ook de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester aangepast. Omdat de kinderen niet actief op pad kunnen om campagne te voeren, maakt een jury de keuze op basis van videoboodschappen die de kandidaten moeten insturen. De opvolger van Berber Veldkamp wordt de zesde opeenvolgende kinderburgemeester van Aalsmeer.

Net als elk jaar loopt in juni de termijn van de kinderburgemeester af en wordt een nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. De Kudelstaartse Berber Veldkamp uit heeft afgelopen jaar met veel enthousiasme aan haar idealen gewerkt en de kinderraad voorgezeten. De laatste paar maanden waren daarin lastig omdat ze door de maatregelen rond het coronavirus haar insectenhotels niet kon openen. Ook de kinderraad kon niet door gaan.

Videoboodschappen
De verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester gaat wel door. Een deskundige jury gaat bepalen wie van de kinderen de beste plannen heeft voor onze gemeente en wie die plannen het beste verwoordt. Die presentatie gaat dit jaar niet rechtstreeks voor de jury, maar via een videoboodschap die met een camera of een telefoon is gemaakt. De kandidaten, uit groep 6 of 7 van de basisschool, kunnen daarin in maximaal vijf minuten vertellen wat ze graag in Aalsmeer zouden zien en wat zij belangrijk vinden.

Solliciteren
Het sollicitatieformulier is te downloaden op  aalsmeer.nl/kinderburgemeester. Dit formulier moet samen met de videoboodschap worden gemaild naar Judith Claver via j.claver@amstelveen.nl. Solliciteren kan tot en met 15 mei. Op 10 juni wordt bekend gemaakt wie Berber opvolgt. Hij of zij wordt dan op 11 juni officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Dat zal niet zoals tot nog toe traditie was, plaatsvinden bij de Westeinder Waterweek op het Surfeiland. Hoe dan wel daar is de gemeente nog niet uit. Dat, maar ook of Berber de insectenhotels nog gaat openen, zal volgens de afdeling Voorlichting afhangen van de besluiten die het kabinet neemt rondom de coronamaatregelen.

Tekstbewerking Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel