Kinderboekenweek vol groene activiteiten

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. De Kinderboekenweek, van 5 tot en met 16 oktober staat dit jaar in het teken van de natuur. Het thema is Gi-ga-groen. De Bibliotheek staat bol van de kinderboeken met dit thema en organiseert tal van activiteiten.

Er is van alles te doen tijdens de Kinderboekenweek. Op de agenda staan onder andere een kinderboekenfeestje, een voorleesochtend, een Leesmonsterbal, collagegedichten maken en in de Maakplaats kan je zelf een Gi-ga-groene kikker, monster of je eigen Gi-ga-groen verhaal maken.

De activiteiten zijn verdeeld over alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland in Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen. Op de speciale Kinderboekenweek pagina op de website van de bibliotheek vind je een toelichting op het gehele programma en kan je je aanmelden voor de activiteiten.

Net als elk jaar is er ook een Kinderboekenweekgeschenk. Het is geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton (van de reeks De waanzinnige boomhut) en is gratis bij de aanschaf van tenminste €12,50 aan kinderboeken in de boekwinkel of online. Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is: Egalus van Marije Tolman. Het prentenboek is vanaf 5 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, verkrijgbaar in de boekhandel voor €8,25.

De Kinderboekenweek is bedoeld voor kinderen van nul tot en met twaalf. Basisscholen, de kinderopvang, BSO’s, bibliotheken en boekwinkels besteden er dan ook veel aandacht aan. Maar ook thuis kan aandacht worden besteed aan de Kinderboekenweek. Voor peuters en zelfs voor baby’s is het namelijk ontzettend belangrijk dat ze worden voorgelezen en leren om zelf boeken te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin