Kaartverkoop Filmfestival via Total Copy Service

Afscheid van pontbaas Cor Bloemer

Door: redactie. Op dinsdag 10 september vindt tijdens de Feestweek voor de elfde keer het Nostalgisch Filmfestival plaats. Opnieuw is de organisatie en presentatie daarbij in handen van Dick Piet. De kaartverkoop, altijd een vast ritueel tijdens de zomer, wordt deze keer verricht vanuit de winkel van Total Copy Service.

Mede dankzij de vele films die hem beschikbaar zijn gesteld, brengt Dick Piet op het grote ‘bioscoopscherm’ het verleden van Aalsmeer tot leven. Met bijpassende nostalgische muziek, zorgt het ongetwijfeld weer voor een sfeervolle, reünieachtige middag en avond.

Doop voor de corsowagen van de Buurt in vermoedelijk 1980

Gevarieerd
De onderwerpen zijn zeer gevarieerd en volgens de samensteller teveel om op te noemen. Om toch alvast een tip van de sluier op te lichten: het kwekersleven in de jaren ’30 en ’40, garage Van der Wal in de Schoolstraat (jaren ’50 en ’60) en Weteringstraat (jaren ’60 en ’70), Cock du Pau racend op zijn kart door het dorp, Cor Sparnaay in 1962 met personeel van Verhoef in een duikboot, verhuizing ‘De Brug’ van Oosteinderweg naar Machineweg in 1971, bouw van de Linnaeuslaan in 1967/’68, tumult in 1971 om olietanks in de Schinkelpolder, de laatste treinrit door Aalsmeer in 1972, Kudelstaart (winkelcentrum, scholen, carnavalsoptocht) in de jaren zeventig, op en rond boerderij De Bruijn aan de Hornweg, een opmerkelijk (kinder)corso in 2004, afscheid van pontbaas Cor Bloemer in 1992, opening van Showbizz City in 1997, verhuizing van de brandweerkazerne in 1990, laatste massale kwekersbijeenkomst in veiling ‘Bloemenlust’ in1995, winters door de jaren heen, en nog veel meer.

Kaartverkoop vanaf 22 augustus
In verband met sluiting van het Boekhuis in de Zijdstraat, moest voor de kaartverkoop naar een andere locatie worden gezocht. Die was snel gevonden met Total Copy Service, even verderop in de winkelstraat. Dankzij de medewerking van Dirk Box en zijn Ria blijft de kaartverkoop dus in de Zijdstraat. Die start op donderdagavond 22 augustus tussen zeven en half negen. Daarna tijdens de normale winkeltijden. De kaarten kosten 10 euro, inclusief garderobe en koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin