Kaalslag van tijdelijke aard

Al wandelend een doorsteek maken via het Seringenpark naar de Molenvliet is deze weken niet mogelijk. Firma Van der Lee uit Bruchem is bezig met het rooien van bomen en struiken die tegen de dijk aan groeien. De kaalslag die dit oplevert is echter niet blijvend zo laat Hoogheemraadschap Rijnland weten. In samenspraak met de gemeente wordt een nieuw herbeplantingsplan opgesteld.

Vanaf een provisorisch gemaakte inrit aan de kant van de Ophelialaan tot aan de omheining van de begraafplaats zijn hekken geplaatst en rijplaten neergelegd. Tractors, vrachtwagens, graafmachines en mannen met kettingzagen zijn hier druk in de weer met het verwijderen van het aanwezige groen. Alleen het gras zorgt momenteel nog voor enige mate van begroeiing. Wanneer alle bomen en struiken in stukken gezaagd en versnipperd zijn, wordt er een damwand geslagen die de dijk extra stevigheid moet geven. Ook de gasleiding in de dijk ligt er dan beter beschermd bij.

Omwonenden zijn nog niet op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Volgens een woordvoerder van Rijnland is de aannemer bezig met het opstellen van een brief die binnenkort bij de mensen in de brievenbus zal vallen. Op de vraag waarom dat niet voor de werkzaamheden uit is gedaan, kon de voorlichter geen antwoord geven.

Tekst en foto’s Arjen Vos

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin