Jozefschool bouwt aan de toekomst

In de stromende regen werd de feestelijke eerste paal geslagen (Foto pr)

Door: redactie. Woensdag 22 maart sloeg Jurre Commandeur, leerling van groep 5 samen met directeur René Veerman de eerste paal voor de uitbouw van de Jozefschool. De nieuwe aanbouw is volgens de school aan de Gerberastraat hard nodig, de noodlokalen en de speelzaal zijn al sinds 2000 in gebruik en voldoen niet meer aan de eisen voor het huidige onderwijs.

De energie neutrale uitbreiding wordt tegen het bestaande gebouw aangebouwd. In dit deel van de nieuwbouw komen twee nieuwe lokalen of groepsruimten met een flexibele wand om de ruimten multifunctioneel te kunnen gebruiken. Tevens biedt het ruimte aan een nieuw speellokaal waar de kleuters kunnen gymmen en ‘groepsdoorbrekende activiteiten’ kunnen ondernemen. Van Berkel Aannemers bouwt wederom mee aan de verbetering van de school. De bouw, uitgevoerd door Van Berkel Aannemers zal in de eerste helft van 2024 gereed zijn.

Tijdcapsule
De ‘groene’ Jozefschool richt het vrijgekomen plein in met onder andere schooltuinen en een kapschuur voor buitenlessen. Bij de bouw laat de huidige generatie schoolkinderen een boodschap achter voor later. Onder de vloeren wordt namelijk een tijdscapsule geplaatst met daarin tekeningen en verhalen rondom de vraag ‘Hoe zie jij er over 50 jaar uit?’  Alle kinderen kregen woensdag een ‘Eerste Paalpotlood’ en voor de groepen was er een bouwpakket ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin